U SEMBERIJI POČELA PREDIZBORNA TRKA ZA OPŠTE IZBORE 2022. U BIH :: Semberija INFO ::

 

U SEMBERIJI POČELA PREDIZBORNA TRKA ZA OPŠTE IZBORE 2022. U BIH


Foto: Ilustracija
Prvi predizborni dan za predstojeće Opšte izbore u BiH otpočeo je s'kišom, a, kako meteorolozi najavljjuju, kiša bi mogla da pada i tokom cijelog dana. Vjeruje se da je dobro započeti posao ako kiša pada, jer je ona, kako Semberci tvrde, berićetna. Da li će i ova kampanja i njen ishod biti berićetni za građane RS i BiH ili samo za političare, ostaje da vidimo.

Ostaje da vidimo i da li će građani RS i BiH nakon izbora živjeti bolje, kao što sa, već izlijepljenih plakata, poručuju nasmiješeni kandidati ili će nakon izbora samo njima biti još bolje.

Na glasačima je da prate predizborna obećanja i biraju najbolje za svoje i dobro svoje djece.

Kako je najavljeno iz sjedišta političkih subjekata u Bijeljini, u Galeriji Centra za kulturu, sa početkom u 9 časova i 30 minuta, Gradski odbor Uspješne Srpske organizuje promociju novih članova, a ispred Zelene pijace, predizbornu kampanju pod nazivom ,,Srpska iznad svega'' prvi će započeti kandidati Socijalističke partije Srpske.

Tačno u podne, prvi plakat, na ulazu u šetališnu zonu, zalijepiće kandidati SNSD za Narodnu skupštinu RS – Vojin Mitrović i Milica Lovrić. Sa njima će biti i Slavenko Ristić iz Republičke stranke Srpske, kandidat na listi SNSD za poslanika za Narodnu skupštinu RS.

Na Gradskom trgu, u 11 časova i 30 minuta, povodom početka predizborne kampanje predstaviće se kandidati DEMOS-a – Milan Dakić, nosilac liste ove partije za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice 6 i nosilac liste DEMOS-a za Parlament BiH iz Izborne jedinice 2 Čedomir Stojanović.

Srpska demokratska stranka započeće predizbornu kampanju velikom stranačkom konvencijom danas u Bijeljini, u Etno - selu ,,Stanišići'' u sali Moskva, sa početkom u 13 časova.
 
Svoje poruke će, kako je najavljeno iz ove stranke, glasačima uputiti Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH i Ljubiša Petrović, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS iz IJ 6.

Gradski odbor Socijalističke partije Bijeljina večeras će organizovati druženje socijalista povodom otvaranja kampanje u svečanoj sali ,,Monako''. Tom prilikom biće predstavljeni kandidati ove partije za Opšte izbore, a na skupu će govoriti Nedeljko Jović, potpredsjednik SP i predsjednik Gradskog odbora SP Bijeljina i predsjednik SP i aktuelni ministar u Vladi RS Petar Đokić.

(Semberija info)