FK „SLOGA JUNAJTED“, MJESNA ZAJEDNICA VUK KARADžIĆ :: Semberija INFO ::

 

FK „SLOGA JUNAJTED“, MJESNA ZAJEDNICA VUK KARADžIĆ


Zahvaljujuči poslaniku u NSRS Milici Lovrić, a samim tim i Vladi Republike Srpske, inicijativa Fudbalskog kluba „Sloga junajted“ iz mjesne zajednice Vuk Karadžić koji ima oko 130 sportista, naišla je na razumijevanje i finansijsku pomoć za izgradnju infrastrukture i potrebe kluba, koji trenutno ima oko 130 članova i uspješnu Školu fudbala.

-Lijep je osjećaj kad inicijativu sa lokalnog, realizujete na republičkom nivou. Entuzijasti kluba, treneri, obratili su mi se sa inicijativom, a potom i zahtjevom, što sam svakako shvatila kao zadatak koji je vrijedan truda i zalaganja, jer je riječ o sportu, a sport, posebno za našu djecu, znači zdrav način života. Moram naglasiti da je zahtjev naišao na izuzetnu podršku srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, kao i Ministarstva za porodicu, omladinu i sport. Projekat je prihavćen i odobrena su sredstva za uređenje sportskog terena i sve drugo što je potrebno da ovaj prostor zadovolji standarde kvalitetnih treninga i sportskih nadmetanja“, rekla je Lovrićeva i naglasila da je Vlada Republike Srpske na čelu sa SNSD-om i ovim gestom pokazala da vodi računa o mladim naraštajima i njihovim potrebama.



-Uređenjem stadiona naša djeca, njihovi roditelji, ali lokalna zajednica dobijaju mjesto koje će biti naš ponos, stariji sportisti takođe dobijaju odlične uslove za sportske aktivnosti, a cjelokupna društvena zajednica dobija ono ćemu svi težimo, da nam djeca žive zdravo i u sportskom duhu“, rekla je Lovrićeva. Zadovoljstvo što je Vlada RS na čelu sa SNSD-om imala razumijevanja za potrebe FK „Sloga junajted“, izrazio je i Vladimir Radulović čiji sin trenira u Školi fudbala.

-Sport i zdrav način života su nešto što je potrebno svima, a posebno za našu djecu. Ovaj klub mnogo pažnje poklanja sportu, a prije tri godine su počeli i sa Školom fudbala, što smo, mi roditelji, pozdravili. Posebno nas raduje što je klub naišao i na podršku Vlade RS, resornog ministarstva, srpskog člana Presjedništva Milorada Dodika i predsjednice Srpske  Željke Cvijanović, a svakako da raduje i maksimalna podrška poslanika Milice Lovrić, koja se založila za našu djecu i FK „Sloga junajted“, rekao je Radulović. Zahvalicu poslaniku Milici Lovrić u ime kluba i roditelja, uručio je trener u omladinskom fudbalskom klubu „Sloga junajted“Boriša Bodiroga.

-Najljepša stvar koja je mogla da nam se desi u protekle tri godine od kad postoji omladinski klub i koji ima oko 100 članova, desila se. Inicijativa koju smo podnijeli i za koju se založila poslanik Milica Lovrić, podržana je od Vlade RS i resornog ministarstva, a sredstva koja će biti uložena za infrastrukturu doprinijeće afirmaciji sporta na ovim prostorima“, rekao je Bodiroga i poslaniku Milici Lovrić se zahvalio i što se kao ljekar angažuje da pregleda članove kluba.

(Semberija info)