GLASAJTE ZA SVOJ PROSPERITET I BOLjU BUDUĆNOST - GLASAJTE ZA DEMOS :: Semberija INFO ::

 

GLASAJTE ZA SVOJ PROSPERITET I BOLjU BUDUĆNOST - GLASAJTE ZA DEMOS


U prepunoj sali Centra za kulturu večeras je održana završna predizborna tribina Demokratskog saveza - DEMOS, na kojoj su predstavljeni kandidati ove političke partije za Narodnu Skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH na predstojećim parlamentarnim izborima.



Nosilac poslaničke liste DEMOS-a za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici šest Milan Dakić, izjavio je da je DEMOS u jednoj mirnoj atmosferi, bez prozivanja drugih, uspio da privede kraju ovu predizbornu kampanju.
“Građanima, simpatizerima i članovima predstavili smo se na dostojanstven način, pokazavši ko smo, šta smo i kakve su naše mogućnosti da im pomognemo, kada je u pitanju odnos politike i realnog života. DEMOS je mlada politička partija i ovo su naši prvi parlamentarni izbori na kojima ćemo potvrditi svoje dostojanstvo”, izjavio je Milan Dakić, zahvalivši se medijima na korektnoj saradnji, uz slogan: “DEMOS bez dileme” i pozvavši simpatizere I članove ove stranke da u nedjelju glasaju za kandidate DEMOS-a, te za kandidate SNSD-a  za predsjednika Republike Srpske  i srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika i Željku Cvijanović.



Čedomir Stojanović, nosilac liste DEMOS- a za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici dva,  izjavio je da je DEMOS u proteklih tridesetak dana kampanje pokušao  građanima da realno prikaže kvalitet kandidata koje je odabrao za ove izbore.



 “Istovremeno, nastojali smo da građanima predstavimo naše rezultate, naša djela i viziju za budućnost. DEMOS je na dobrom putu da ispuni svoje planove koji su postavljeni na početku kampanje, a to je minimalno šest poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske i jednog poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH. Računamo na jednog sigurnog poslanika u Izbornoj jedinici šest za Narodnu skupštinu, jer očekujemo da osvojimo zacrtanih oko devet i po hiljada glasova. Što se tiče Izborne jedinice dva za Parlamentarnu skupštinu BIH, očekujemo, takođe, i mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH. Zahvaljujem medijima na objektivnom izvještavanju”, izjavio je Čedomir Stojanović.



Predsjednik Demokratskog saveza - DEMOS Nedeljko Čubrilović pozvao je građane da glasaju za kompromisna rješenja i za politiku dogovaranja.



“Pozivam građane da glasaju za DEMOS, jer će na taj način imati garanciju za svoj prosperitet, bolju budućnost i sigurnije sutra za sve naše građane. DEMOS je prošao kroz ovu prvu kampanju za parlamentarne izbore tako što je promovisao svoje ideje, očekujući od građana razumijevanje. Glasamo za normalnost, tražimo normalnost i vjerujemo da će građani prepoznati ovaj put”, izjavio je Čubrilović.

 Na završnoj predizbornoj tribini DEMOS-a u Bijeljini obratio se i predsjednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor, istakavši da je počastvovan što prisustvuje završnoj konvenciji DEMOS-a u Bijeljini.



“Sa gospodinom Čubrilovićem vezuje me desetogodišnje prijateljstvo koje je doprinijelo jačanju institucionalne saradnje Skupštine Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srpske. Vjerujem da ćemo i poslije drugog oktobra nastaviti tu saradnju. To znači da vjerujem u to da će DEMOS realizovati izborni rezultat koji priželjkuje, istakao je Ištvan Pastor, predsjednik Skupštine Vojvodine.

(Semberija Info)