Atmosfera na biralištima u Semberiji: Za bolju budućnost društva i naše djece :: Semberija INFO ::

 

Atmosfera na biralištima u Semberiji: Za bolju budućnost društva i naše djece


Jutros oko osam časova gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović glasao je na glasačkom mjestu u Donjem Crnjelovu i tom prilikom pozvao je sve birače da danas izađu na birališta.



“Niko ne treba da danas ostane kod kuće. U skladu sa svojom slobodnom, demokratskom voljom treba svako da iskoristi osnovno građansko pravo i da bira ljude koji mogu doprinijeti boljoj budućnosti našeg društva i naše djece. Važno je da izborni dan prođe u fer i demokratskoj atmosferi, bez ikakvih manipulacija i bez pokušaja izborne krađe. Neka pobijedi sloboda i demokratija, a birači neka glasaju srcem”, poručio je gradonačelnik Petrović.

Mićo Živić, predsjednik Mjesne zajednice Donje Crnjelovo, kaže da očekuje fer i slobodne izbore.
“Izbori u našem selu protiču u mirnoj, demokratskoj atmosferi. Nikada ovdje nije bilo ekscesa, nepravilnosti i problema. Pobjednicima ćemo čestitati na kraju”, kaže Živić, ističući da u ovom semberskom selu ima 2.100 registrovanih birača.



Bogdan Tadić, mještanin Donjeg Crnjelova kaže da očekuje fer i korektne izbore i dobre izborne rezultate.
Boško Vujić kaže da očekuje boljitak u svakom smislu.
“Mislim da će nam biti bolje, iako nam je i do sada bilo dobro. Republika Srpska je mlada republika, za mlade ljude očekujem više posla”, kaže Vujić.

Velika izlaznost bilježi se i na biračkim mjestima u Velikoj Obarskoj, u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš”. Za sat vremena na jednom biračkom mjestu glasalo je pedesetak mještana. Izbori u ovom selu protiču u mirnoj i demokratskoj atmosferi.

Ispred  prostorija Mjesne zajednice “Dašnica” rano jutros veliki broj građana čekao je da ostvari svoje demokratsko pravo.
 “Očekujem veliku izlaznost, bar to vidim po atmosferi na biralištu. Građani će odlučivati po svojoj volji i ubjeđenju. Svi se nadamo nečemu boljem”, kaže Goran Novaković.

Ljerka Čuturić kaže da je njen utisak da će biti velika izlaznost na biralištima u Bijeljini.
“ Izašla sam da dam glas za svoje kandidate. Podržaću one za koje mislim da će ponuditi najbolja rješenja u budućnosti za razvoj i prosperitet Republike Srpske”, kaže Ljerka Čuturić.



Ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić glasao je na glasačkom mjestu u Mjesnoj zajednici “Dašnica”.
“Ovo je dan kada iskazujemo svoje demokratsko pravo, da izađemo na izbore i da svoje povjerenje damo onim ljudima za koje računamo da su ga i zaslužili. Dan protiče u skladu sa izbornim pravilima. Ne očekujem nepravilnosti i tenzije na biračkim mjetsima. Mislim da smo konačno došli na visok nivo međusobnog uvažavanja i tolerancije”, izjavio je Nedeljko Ćorić.


Semberija Info