MILAN MILIĆEVIĆ IMENOVAN ZA VRŠIOCA DUŽNOSTI PREDSJEDNIKA STRANKE :: Semberija INFO ::

 

MILAN MILIĆEVIĆ IMENOVAN ZA VRŠIOCA DUŽNOSTI PREDSJEDNIKA STRANKE


Srpska demokratska stranka je donijela odluku o ulasku u unutarstranačke izbore ito je prihvaćeno od svih članova Glavnog odbora, izjavio je Mirko Šarović, dosadašnji predsjednik SDS-a nakon današnje višečasovne  sjednice Glavnog odbora ove stranke u Bijeljini.



“Izvršili smo analizu rezultata nakon opštih izbora. Ponovili smo ocjene koje smo nedavno davali, da su rezultati ispod očekivanja SDS-a. S obzirom na to da su svi članovi Predsjedništva SDS- a nedavno podnijeli ostavke, ali i ja kao predsjednik stranke, kao čin vlastite odgovornosti naspram proteklih opštih izbora, da bismo dali šansu da SDS uđe u ovaj unutarstranački proces i reforme, danas sam kao predsjednik stranke, u skladu sa Statutom SDS-a, kako je to i predviđeno, prenio svoja predsjednička ovlaštenja na Milana Milićevića, predsjednika Glavnog odbora SDS-a i on će od danas biti vršilac dužnosti predsjednika SDS-a sa svim ovlaštenjima koja mu pripadaju. On će nas predvoditi u procesu koji slijedi.

Najbolji trenutak za unutarstranačke izbore

Diskutovali smo četiri do pet sati i mislim da smo s ove sjednice izašli u dobrom raspoloženju, boljem nego kada smo počeli sjednicu. Sve odluke smo jednoglasno donijeli. Diskutovali smo o tome šta je najbolje rješenje i zaključili smo da je ovo najbolji trenutak za unutarstranačke izbore. Stranka treba iz svega ovog da izađe još jača. U tom smislu pružiću maksimalnu podršku Milanu Milićeviću. Sjednicu završavamo u dobroj atmosferi i nadamo se boljim danima i uspjehu SDS-a”, izjavio je Mirko šarović.

 Milan Milićević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a, od večeras i vršilac dužnosti predsjednika SDS-a, izjavio je da će unutarstranački izbori biti, ustvari, redovni izbori koji se organizuju nakon opštih izbora.

 “Ne moram iznositi detalje, ali ću ukratko reći da nismo zadovoljni rezultatima proteklih opštih izbora. Ima tu dosta i subjektivnih i objektivnih razloga. Svi se slažemo da su izbori protekli neregularno i mi smo, zajedno sa našim partnerima,  u tom pravcu preduzeli sve poteze koje kao stranka možemo preduzeti. To nas ne sprečava u tome da izvršimo i unutarstranačke izbore radi konsolidacije stranke, da bi  ona iz svega ovoga izašla jača. Naravno, jedan čovjek to nikada nije mogao, niti može napraviti, bez obzira ko je taj čovjek. Ako ne postoji ozbiljna organizacija, ozbiljna infrastruktura stranke, ukoliko nema timskog rada, nema ni uspjeha, nema ni rezultata.To sam naučio u svom dosadašnjem političkom radu u SDS-u. Tako će biti i ubuduće. Moja prva obaveza je da Glavnom odboru, na narednoj sjednici, koja će brzo biti organizovana, predložim tim koji se može zvati  - vršioci dužnosti  Predsjedništva SDS-a. Oni će voditi stranku do završetka unutarstranačkih izbora, na kojima će biti birani svi, od mjesnih odbora, sve do predsjednika SDS-a. Sve ovo smo uradili, jer nismo bili zadovoljni rezultatom i u tom slučaju morate činiti određene promjene. Želimo da SDS nema bilo kakav vakuum, jer su pred nama redovne aktivnosti u kojima moramo učestvovati, kao što je konstitutivna sjednica Narodne skupštine, formiranje Poslaničkog kluba, Vijeća naroda, Doma naroda i svega onoga što ne trpi bilo kakve zastoje. Ne želimo izgubiti korak u cijeloj toj priči, a o tome će, naravno, odlučivati organi Stranke”, izjavio je Milan Milićević.

(Semberija Info)