DAJEMO PREDNOST MLADIM I STRUČNIM :: Semberija INFO ::

 

DAJEMO PREDNOST MLADIM I STRUČNIM


U bijeljinskoj MZ Popovi je, uz poštovanje neophodnih epidemioloških mjera, održan predizborni skup Gradskog odbora Ujedinjena Srpska Bijeljina. Skupu je prisustvovao i predsjednik stranke dr Nenad Stevandić. Okupljenim Popovljanima su se obratili kandidati sa liste Ujedinjene Srpske za Skupštinu grada Bijeljina.

Nosilac liste i predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina, Milan Trninić je, u kratkim crtama, upoznao prisutne sa razvojnim putem ove stranke. Iako postoji tek pet godina, ova relativno mlada politička organizacija je, zahvaljujući velikom trudu i naporu njenih članova, postala respektabilan faktor na bh. političkom nebu. Takav potencijal će se, prema riječima Trninića, prenijeti i na Bijeljinu, gdje GO Ujedinjene Srpske nakon novembarskih izbora očekuje najmanje dva odbornika u gradskoj skupštini.


Prisutnima se obratio i mladi Branislav Tekić, apsolvent Fakuteta političkih nauka u Banja Luci, naglasivši da je u politiku zakoračio kako bi u svom rodnom gradu u praksu pretočio teorijske obrasce učene i usvojene na fakultetu.

-Nama, u Ujedinjenoj Srpskoj je cilj da  iznjedrimo generaciju mladih političara koji će živjeti za politiku, a ne od politike,“ akcentirao je Tekić.

Predsjednik Ujedinjene Srpske dr Nenad Stevandić se zahvalio prisutnima koji su, uprkos rizičnom epidemiološkom stanju u Bijeljini, ipak došli da podrže ovu političku stranku. Podsjetio je na timski duh Ujedinjene Srpske, stranke koja podržava i forsira svoje mlade i obrazovane kadrove. Kao bitnu karakteristiku Ujedinjene Srpske istakao je posvećenost stranke razvoju mladih lidera, onih žena i muškaraca koji će svojim moralnim i intelektualnim autoritetom doprinositi neprestanom razvoju našeg društva.

-Na putu izgradnje novog, boljeg i pravednijeg društva Ujedinjena Srpska pokazuje da je bolja i brža od ostalih političkih partija. Sve to radimo kako bi oni koji znaju, umiju i koji su čestiti dobili najveću šansu. Po tome se razlikujemo od ostalih. Takav naš pristup je isti i u Banja Luci i u Trebinju i u Bijeljini. Svi smo svuda isti i posvećeni tom cilju“, zaključio je Stevandić.

Semberija info