DEMOS UGOSTIO ŽENE SA KOSOVA :: Semberija INFO ::

 

DEMOS UGOSTIO ŽENE SA KOSOVA


Članice Unije žena srpska lista- Kosovska Kamenica prisustvovale su tribini koju je organizovao Odbor žena Gradskog odbora Demokratskog saveza Bijeljina. Tribina je održana u Gradskoj galeriji, a gošćama je tople riječi dobrodošlice uputio i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
 
Ističući da je došlo vrijeme da prestanu razdvajanja i da prestanu biti važne granice i udaljenost, ovom posjetom žena iz Kosovske Kamenice dat je novi impuls zajedništvu.
 
-Ovim susretom sa našim prijateljicama sa Kosovskog Pomoravlja pokazujemo da i mi kao nova politička partija želimo da se vežemo i da sarađujemo sa predstavnicima Srba sa Kosova, a u ovom slučaju riječ je o ženskoj populaciji.  Današnji dan za nas u DEMOS-u je posebno važan i zbog toga što smo sa Unijom žena srpska lista Kosovska Kamenica potpisali i sporazum o bratskoj i sestrinskoj saradnji, istakao je predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Milan Dakić izražavajući očekivanja da će saradnja biti lijepa, uspješna i dugovječna.
 

Predsjednica Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Tanja Aksić, koja je i članica Unije žena srpska lista, naglašava da je ovaj skup primjer kako žene mogu da se dobro organizuju.
 
-Znate da Drina nije granica i nikakva prepreka da se i u budućoj saradnji vezujemo za Bijeljinu i Republiku Srpsku.  Mi smo presrećni jer znamo da neko misli na nas i mi na prostoru Kosova i Metohije osjećamo da nismo zaboravljeni, naglasila je Tanja Aksić.
 
Predsjednica Odbora žena DEMOS-a Ruža Milošević istakla je da je ovo za njih krupan korak, jer mlada su politička partija.
 
- Naše drage gošće iz Kosovske Kamenice su nam u ovom trenutku velika podrška i ohrabrenje. U svemu što možemo da pomognemo i mi njima stojimo na raspolaganju, poručila je Ruža Milošević.
 
Pozdravljajući gošće iz Kosovske Kamenice gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao da već dugi niz godina Bijeljina njeguje dobre odnose sa Srbima sa Kosova i Metohije, te da su Goraždevac kod Peći i Bijeljina bratski gradovi.
 

-Potpuno razumijemo probleme Srba na Kosovu, potpuno razumijemo šta su vaša nastojanja i kako je vama u tom dijelu Srbije, rekao je Mićić uputivši poziv gošćama da se upoznaju sa kulturnom i turističkom ponudom Bijeljine izražavajući nadu za buduća česta susretanja.

Semberija info