SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRPSKE: ZDRAVLjE GRAĐANA NA PRVOM MJESTU :: Semberija INFO ::

 

SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRPSKE: ZDRAVLjE GRAĐANA NA PRVOM MJESTU


Povodom Svjetskog dana dijabetesa, na punktu u gradu, besplatno mjerenje šećera u krvi obavili su primarijus dr Srđan Mijatović i Stoja Pajić Tomić, nezaposleni magistar farmacije.

- S obzirom da sam ljekar, a i nosilac sam liste kandidata za odbornika Socijalističke partije Srpske, smatrao sam da je ovo najbolji način da za naše građane učinimo nešto konkretno po pitanju prevencije. Za izborne aktivnosti današnji dan, 13. novembar, završni je, a mi smo građanima i obećali da ćemo sve aktivnosti voditi u skladu sa epidemiološkim mjerama, misleći pri tom prvenstvno na zdravlje svih. Tako smo se i ponašali tokom proteklih dana, a i danas ih molim da u nedelju 15. novembra, izlaskom na birališta ne zaborave  mjere lične zaštite. Vi ste za mene moji dragi sugrađani i vaše zdravlje je na prvom mjestu. Kad smo svi zdravi, sve drugo što je potrebno uraditi, radićemo lakše i timski“, poručio je dr Mijatović. Nezaposleni magistar farmacije Stoja Pajić Tomić, kandidat na listi za odbornika Socijalističke partije Srpske, takođe je pozvala građane da 15. novembra, kada budu birali svoje predstavnike, da primijene sve mjere lične zaštite, kako bi sačuvali zdravlje. Ona je govoreći o akciji besplatnog mjerenja šećera u krvi, odnosno, Svjetskom danu dijabetesa, istakla da je ovo jedan od načina da se ukaže na značaj ranog otrivanja dijabetesa bitno za zdravlje, kako kod djece, tako i kod odraslih.

-Svjetski dan borbe protiv dijabetesa obilježava se 14. novembra, a uvele su ga Međunarodna federacija za dijabetes i Svjetska zdravstvena organizacija, s ciljem podizanja svijesti o stanju sa kojim u svijetu žive milioni ljudi. Sve je manje fizičke aktivnosti, ishrana je nepravilna, tempo života je takav da se negativno odražava na zdravlje, a nažalost, sve to predstavlja povoljnu podlogu za razvoj dijabetesa, bolesti koja može da nanese mnogo zdravstvenih problema“, naglasila je Stoja Pajić Tomić i poručila da prevencija podrazumijeva promjenu stila života, da je važna pravilna ishrana, fizička aktivnost, regulisanje tjelesne težine, prekid konzumiranja cigareta i redukcija stresa.

Semberija info