LjEKARI BIJELjINSKE BOLNICE: PRIDRŽAVAJTE SE MJERA ZAŠTITE OD KORONA VIRUSA :: Semberija INFO ::

 

LjEKARI BIJELjINSKE BOLNICE: PRIDRŽAVAJTE SE MJERA ZAŠTITE OD KORONA VIRUSA


Zbog izuzetno pogoršane epidemiološke situacije u Bijeljini, odbornički kandidati sa liste SNSD-a dr Nemanja Janković, dr Stojanka Nikolić, Nada Stančić, dr Aleksandar Stevanović i Stanislav Milošević organizovali su danas podjelu letaka građanima, sa upustvima o zaštiti od korona virusa.
 
Preventivnu uličnu akciju, u cilju borbe protiv pandemije korona virusa, ljekari Bolnice ,,Sveti vračevi“  održali su na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, ispred Tržnog centra Emporium.
 
Kako su ljekari rekli, danas ulazimo u posljednji dan predizborne kampanje koja je uveliko obilježena korona virusom koji je posljednjih osam mjeseci prisutan kod nas, a nešto duže u svijetu. Pandemija korona virusa umnogome utiče na sve aspekte društva.

 
-Ovaj posljednji dan kampanje mi smo odlučili da na našim štandovima dijelimo uputstvo o korištenju nekih zaštitnih mjera i postupaka  kojima se može najbolje spriječiti zaraza korona virusom. To su proste stvari, ali ukoliko ih primjenjujemo u velikoj mjeri smo zaštićeni od korona virusa, rekao je dr Nemanja Janković.
 
Kako precizira, a slikom i riječju to je predstavljeno i u letku koji su dijelili sugrađanima, preventivne mjere za zaštitu od korona virusa su: učestalo pranje ruku toplom vodom i tečnim sapunom, izbjegavanje velikih skupova u zatvorenom, ali i naotvorenom, držanje distance od najmanje jedan metar, te redovno nošenje maski.
 
-Zatim, prilikom kašljanja i kihanja treba prekriti nos i usta unutrašnjom stranom lakta  ili maramicom, koju odmah nakon korištenja bacite, izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta, pogotovo kada ruke nisu oprabe, ističe dr Janković dodavši da je važno i jačanje imuniteta adekvatnom ishranom i načinom života.
  
Ljekari bijeljinske bolnice su građanima pojasnili i kako da prepoznaju stanje koje zahtijeva ljekarsku pomoć.
 
Semberija info