SA NOVIM I AMBICIOZNIM LjUDIMA MOŽEMO IĆI NAPRIJED :: Semberija INFO ::

 

SA NOVIM I AMBICIOZNIM LjUDIMA MOŽEMO IĆI NAPRIJED


Slaviša Marković je rođen 21.09.1980. godine. Po zanimanju je diplomirani ekonomista i
zaposlen u Fondu PIO. Oženjen je i otac je jednog djeteta. Od 2011. godine je predsjednik Gradskog odbora PDP-a Bijeljina. Obavljao  je funkcije  potpredsjednika Skupštine grada, narodnog poslanika u sazivu 2014-2016. godine, a nakon toga i predsjednika Skupštine grada u mandatu 2016-2020. godine.

Partija demokratskog progresa je pokrenula inicijativu za izmjenu Odluke o sufinansiranju infrastrukturnih projekata u mjesnim zajednicama na području grada Bijeljina. Sadašnja Odluka o sufinansiranju ovih projekata glasi da se iz gradskog budžeta ovi projekti finansiraju sa 70%, a da građani učestvuju sa 30%. Ovakav način sufinansiranja se nije pokazao kao efikasan iz nekoliko razloga, odnosno nedostatak sredstava u budžetu, problemi građana oko sakupljanja i drugi problemi koji su uticali na manju realizaciju projekata.
 
Inicijativa Partije demokratskog progresa ide u pravcu da se u narednoj godini promijeni odnos sufinansiranja, odnosno da se iz gradskog budžeta obezbijedi 90% sredstava, a da građani učestvuju sa 10% u sufinansiranju projekta.
 
U naredene četiri godine, obezbijediti sredstva da se iz gradskog budžeta projekti u mjesnim zajednicama na području grada Bijeljina finansiraju u 100% iznosu.  Na ovaj način uspjeli bismo da završimo mnoge infrastrukturne projekte u mjesnim zajednicama, koji se odnose na izgradnju putne infrastrukture, ulične rasvjete, vodovodne mreže i svega onoga što je od interesa i direktno u vezi sa stvarnim potrebama naših sugrađana.
 
Najveće bogatstvo svake lokalne zajednice jesu ljudi, naročito mladi i obrazovani. Partija demokratskog progresa je prepoznala vizije i želje mladih ljudih da ostanu u svom gradu i koji su spremni da se uhvate u koštac sa gorućim problemima, kako bi naš grad učinili ljepšim. Iz tog razloga smo im dali šansu da budu kandidati na predstojećim loklanim izborima, gdje javno mogu da prezentuju svoje ideje za poboljšanje uslova života u Bijeljini. Na listi Partije demokratskog progresa nalaze se novi, mladi i obrazovani ljudi, koji će sa novom energijom da rade na razvoju i unapređenju života u našoj lijepoj Semberiji. Očito je da našem gradu treba smjena generacija i da sa novim i ambicioznim ljudima možemo ići naprijed.

Kada je u pitanju boračka populacija, kao najosjetljivija kategorija u našem društvu, u naredne četiri godine, zalagaćemo se da se riješe svi problemi koji su u prethodnih 25 godina gurani pod     tepih. Neshvatljivo je da se izdvajaju tako mala sredstva iz gradskog budžeta za tako jednu veliku populaciju.
 
Naš zadatak, u naredne četiri godine, bi-će stambeno zbrinjavanje svih onih koji godinama čekaju sopstveni krov nad glavom. Svim demobilisanim borcima, ratnim - vojnim invalidima, kao i porodicama poginulih obezbijediti sve one privilegije koje, zaista, imaju po zakonskim propisima, a koje, nažalost, u praksi ne mogu da ostvare. Sramotno je da i dan - danas imamo ljude smještene u privremene centre za raseljena lica koji sa neizvijesnošću čekaju rješavanje stambenog pitanja. Naš zadatak je da sve nagomilane probleme ove populacije riješimo jednom za sva vremena i da ne zaboravimo lik i djelo srpskog borca.

Naša očekivanju su da Partija demokratskog progresa na predstojećim izborima ostvari istorijski najbolji rezultat od osnivanja partije i da po broju glasova bude druga stranka u gradu. 
 
Nadam  se da će građani Semberije prepoznati dosljednu politiku PDP-a i da će svoju podršku dati novim, mladim i obrazovanim ljudima, spremnim da mijenjaju ovaj grad na bolje. Zato pozivam sve  građane da izađu na izbore u što većem broju i da svoj glas podrške daju onim strankama za koje smatraju da neće iznevjeriti njihovo povjerenje i da će ostati dosljedni svojim obećanjima.  Takođe ih pozivam da svoj glas daju i dr Ljubiši Petroviću, zajedničkom kandidatu Partije demokratskog progresa i Srpske demokratske stranke za gradonačelnika Grada Bijeljina.