GIK: IZBORNI DAN PROTIČE BEZ PROBLEMA :: Semberija INFO ::

 

GIK: IZBORNI DAN PROTIČE BEZ PROBLEMA


Izborni dan u Bijeljini protiče bez problema, sva biračka mjesta, ukupno 147, otvorena su na vrijeme, a pravo glasa ima 109.360 glasača'', rekla je predsjednik Gradske izborne komisije Dijana Savić Božić i naglasila da se poštuju sve epidemiološke mjere.

-Do 10 časova, nemamo ni jednu prijavu o eventualnim nepravilnostima. Na terenu su i sedam kovid timova, a pored njih i sedam redovnih mobilnih timova. Gradska izborna komisija oformila je i Komisiju za praćenje provođenja epidemioloških mjera na čijem čelu je prof. dr Zlatko Maksimović, a lično sam obišla 15-ak biračkih mjesta i uvjerila se da sve teče kako treba. Takođe, prema informacijama koje pristižu sa terena, od 179 biračkih odbora, poštuju se epidemiološke mjere, tako da očekujem da će sve proteći kako treba“, rekla je Savić Božić i dodala da će u 12 časova biti više informacija o izlasnosti građana na glasanje.
 

 Predsjednik Komisije za praćenje provođenja epidemioloških mjera profesor dr Zlatko Maksimović rekao je da ovo tijelo broji sedam članova ljekara, a pojačani su i sa epidemiologom profesor dr Biljana Mijović.

-Do 10 časova smo obišli više od pola biračkih mjesta i konstatovali smo da je stanje sasvim korektno, odnosno da se poštuju epidemiološke mjere“, rekao je profesor dr Maksimović.

Podsjećamo da građani Bijeljine biraju gradonačelnika između tri kandidata i novi gradski parlament od 31 odbornika između 85 političkih subjekata.

Semberija info