GIK: ODLIČNA IZLAZNOST NA PODRUČJU GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

GIK: ODLIČNA IZLAZNOST NA PODRUČJU GRADA BIJELjINA


Izborni dan u Bijeljini protiče bez problema,  a do 11. 15 časova, glasalo je 18, 32 odsto glasača. Predsjednik GIK Bijeljina Dijana Savić Božić, istakla je da je izlaznost odlična, da sve protiče dobro i bez i jedne primjedbe.

-Svi koriste zaštitnu opremu, poštuje se fizička distanca, ne pravi se gužva i sve epidemiološke mjere se primijenjuju“, rekla je Savić Božić.

Predsjednik Komisije za praćenje provođenja epidemioloških mjera prof. dr Zlatko Maksimović rekao je da su četiri tima Komisije obišli skoro sva biračka mjesta i uvjerili su se da sve funkcioniše kako i nalaže primjena epidemioloških mjera.

-Edukacija koja je vršena članovima i predsjednicima biračkih odbora daje rezultate i možemo konstatovati da za sada sve teče bez problema“, rekao je prof. dr Maksimović. Podsjećamo da je na području Grada Bijeljina 147 biračkih mjesta, koja su otvorena su na vrijeme, a pravo glasa ima 109.360 glasača. Takođe, formirana su 179 biračka odbora, kao i sedam kovid mobilnih timova i sedam redovnih mobilnih timova. Građani Bijeljine biraju gradonačelnika između tri kandidata i novi gradski parlament od 31 odbornika između 85 političkih subjekata.

Semberija info