ATMOSFERA NA BIRALIŠTIMA :: Semberija INFO ::

 

ATMOSFERA NA BIRALIŠTIMA


Reporterska ekipa „Semberskih novina“ na biralištima u Patkovači i Ljeskovcu zabilježila je izuzetno dobar odziv glasača koji su na biračkim mjestima iskazivali svoju demokratsku volju i pravo da izaberu one kojima će u naredne četiri godine povjeriti lokalno vođstvo.

 Marica Rosuljaš, mještanka Patkovače, kaže da je došla na glasačko mjesto da ispuni svoju građansku dužnost.
„ Što sam birala, birala sam i izabrala. Živim ovdje u Patkovači, nakon onih nesretnih ratnih i poratnih godina koje sam provela po kolektivnim i alternativnim smještajima. Živjela sam prije rata u Ilijašu.

Sada samo brinem o zdravlju. Za mlade se nešto radi i gradi i to je dobro. Mi, stariji, živimo od penzije, od onoga što imamo. Danas, ako imaš novac, sve ti je blizu i sve ti je dostupno. Neka mladi naraštaji osjete nešto bolje od života, mi smo se već naživjeli“, kaže Marica Rosuljaš.

 Slavena Rajić, stanovnica Patkovače, socijalni radnik, kaže da u Patkovači obdanište, za smještaj najmlađih, itekako puno znači.
„Dobili smo nedavno obdanište, izgrađena je fiskulturna sala u Područnoj školi „Jovan Dučić“. Ovdje, u Patkovači, živim već petnaestak godina. Za to vrijeme puno toga se promijenilo nabolje. Sada Patkovača već počinje da liči na pravo prigradsko naselje. Ostalo je da se još asfaltira nekoliko ulica i ovo će biti izuzetno povoljan ambijent za život“, kaže Slavena Rajić.
 

Milan Novaković, predsjednik Biračkog odbora na biračkom mjestu u Ljeskovcu, kaže da je od upisanih 925 glasača do podneva već glasalo njih oko četiri stotine.

„Glasanje protiče u mirnoj, fer i demokratskoj atmosferi, bez ikakvih problema. Ljudi se pridržavaju epidemioloških mjera i sve protiče u najboljem redu“, kaže Novaković.

Semberija info