ŠEŠIĆ: IZAĐITE NA IZBORE I PRIJAVITE IZBORNE PREVARE :: Semberija INFO ::

 

ŠEŠIĆ: IZAĐITE NA IZBORE I PRIJAVITE IZBORNE PREVARE


Pozivamo građane da nam prijave sve pokušaje izborne krađe i da u što većem broju izađu na izbore kako bi svi zajedno sačuvali  volju građana “, kazao je danas poslanik SDS Davor Šešić.
 
On je rekao da je SDS evidentirao  veliki broj pokušaja izborne prevare i poručio da će protiv svih koji su pokušali te radnje biti pokrenute prijave.
 
„Veliku pomoć smo imali od građana koji su nam poslali fotografije i video zapise  na kojima su dokumentovana kršenja Izbornog zakona. Mi ih pozivamo da to i dalje čini kako bi volja naroda pobijedila na ovim izborima“, kazao je Šešić.
 
On je rekao da su najveće nepravilnosti u dosadašnjem toku izbora zabilježene u Doboju gdje je onemogućno posmatračima SDS i drugih stranaka da prisustvuju na glasačkim mjestima.
 
„Obzirom da policija, Centralana i Gradska izborna komisija nisu ništa učinili da spriječe takav nezakonit način provođenja izbora SDS traži da se izbori u Doboju zaustave i ponište. Tražimo i da se odredi drugi datum kada će se moći sprovesti izbori na fer i zakonit način uz jedak broj posmatrača svih političkih subjekata“, kazao je Šešić.
 
Dodao je da iz čitave RS pristižu informacije o onemogućavanju posmatrača opozicije da prate regularnosti izbornog procesa.
 
Šešić je kazao da je deset aktivista SDS u Ističnoj Ilidži privedeno bez ikakvog osnova i da je  izgovor za hapšenje bila anonimna dojava.
 
„To je učinjeno kako bi se oni spriječili da učestvuju izbornom procesu“, istakao je Šešić.
 
Govoreći o stanju u Banjaluci Šešić je rekao da primjetno da aktivisti SNSD namjereno zaustavljaju i usporavaju izborni proces sa ciljem  da se pred biralištima stvore što veći redovi i da se na taj način smanji izlaznost.
 
On kaže da je drastičan primjer kršenja Izbornog zakon evidentiran i na glasačkom  mjestu u Osnovnoj školi Borislav Stanković u Banjaluci, gdje je predsjednik biračkog odbor odlučio da posmatrače postavi ispred učionice u kojoj se glasa.
 
Šešić kaže da su u Banjaluci  neregularnosti primjećene i prilikom jučerašnjeg preuzimanja izbornog materijala iz Gradske izborne komisije.
 
„Umjesto da je GIK Bajaluka izborni materijal predala predsjednici biračkog odbora u Aginom selu, oni su ga dali jednom od  članova tog odbora, mimo njenog znanja. Tek nakon upućenih žalbi taj materijal je vraćen u GIK, gdje ga je ona preuzela“, naveo je Šešić i upitao kako je moguće da neko iz GIK smije dati izborni materijal osobi koja nije nadležna da za njegovo preuzimanje.

Šešić je upozorio i da policijski službenici ne reaguju na ometanje izbornog procesa.