GIK MISLIO NA SVE :: Semberija INFO ::

 

GIK MISLIO NA SVE


Za glasanje u odsustvu i za glasače na nepotvrđenim glasačkim listićima formirano je jedno biračko mjesto. To je biračko mjesto 501 koje je smješteno u Narodnoj biblioteci ,,Filip Višnjić“.
 
Ovo biračko mjesto je specifično, pošto se glasa u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima. Glasači u odsustvu i glasači na nepotvrđenim glasačkim listićima su svi oni koji  iz nekog razloga nisu upisani u birački spisak, a imaju ličnu kartu izdanu u Bijeljini
 
Predsjednica biračkog odbora na biračkom mjestu 501 Sandra Maksimović  je potvrdila da je biračko mjesto otvoreno u sedam časova, kako je i određeno izbornim pravilima,  te da je za one koji nisu sigurni gdje će glasati Gradska izborna komisija na vrijeme obezbijedila dovoljno načina za provjeru biračkih spiskova i mjesta glasanja.
 
-Sve protiče uredno, mada se na ovom biračkom mjestu pojavio  neočekivano veliki broj ljudi. Nije to bio slučaj prethodnih izbornih godina, kaže Sandra Milošević precizirajući da je do 14 časova glasalo oko 200 birača.



U Narodnoj biblioteci ,,Filip Višnjić“ je smješteno i biračko mjesto  001 za građane  koji žive u strogom centru grada, a  kojih, kako je precizirala zamjenica predsjednika biračkog odbora ovog biračkog mjesta Dušanka Subotić, sa pravom glasa ima  680.  
 
Ona je rekla da je odziv građana dobar i da od ranog  jutra strpljivo čekaju  svoj red za glasanje.
 
- Sve protiče u najboljem redu i svojim planiranim tokom, nadam se da će tako biti i do zatvaranja, do 19 časova. Do 14 časova glasalo je 22 odsto glasača, navodi Dušanka Subotić.
 
  
U biblioteci, na biračkom  mjestu  001, svoju  glasačku dužnost obavio je i Neđo Đurić. Kako kaže, prethodno je  provjerio koje je njegovo glasačko mjesto, jer promijenio je adresu stanovanja. Đurić redovno izlazi  na izbore i misli da bi svijest o važnosti izlaska na izbore trebali da imaju svi građani.
 
-Interesantno je da je na ove lokalne izbore izašao veliki broj građana, iako zbor epidemiološke situacije nije bila neka velika predizborna kampanja. Ukoliko se ovako velika izlaznost do kraja dana nastavi, to znači da je narod zabrinut za svoju budućnost i da želi da se izlaskom na izbore njihov glas više čuje, rekao je Neđo Đurić.

Semberija info