BIJELjINA: DO 17 ČASOVA NA IZBORE IZAŠLO 41, 31 ODSTO BIRAČA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: DO 17 ČASOVA NA IZBORE IZAŠLO 41, 31 ODSTO BIRAČA


Poznati su rezultati o toku glasanja na području grada Bijeljine do 17 časova, a saopštila ih je predsjednica Gradske izborne komisije doc. dr Dijana Savić Božić na  pres konferenciji održanoj u prostorijama GIK-a, u Centru za kulturu.
 
-Želim se pohvaliti da do sada, do 17 časova, Gradska izborna komisija nije imala nijednu primjedbu ni na jednom glasačkom mjestu. Želim se pohvaliti i jako dobrom izlaznošću, to je 41,31 odsto. To je dosta više od očekivanog, s obzirom na epidemiju korona virusa, a čak je više nego na prethodnim lokalnim izborima, izjavila je doc. dr Dijana Savić Božić.
 
Istakavši da sve teče po planu, naglasila je da se kovid timovi, a ima ih 14,  bore da dođu do svih lica koja su podnijela zahtjev.
 
-Još uvijek pojačavamo timove, pojačavamo pomoć koordinatora na biračkim mjestima. Uglavnom se poštuje socijalna distanca, svi birači poštuju zaštitne mjere. Želim da pohvalim naše sugrađane i da im se zahvalim što su usvojili apel za poštovanje mjera kako bi se spriječilo širenje epidemije korona virusa, rekla je doc. dr Dijana Savić Božić.
 
Gradska izborna komisija formirala je i komisiju za praćenje sprovođenja mjera prevencije Kovida-19 za vrijeme izbora. Iz te komisije formirana su četiri tima ljekara od kojih je jedan epidemiolog i jedan mikrobiolog, a ostali su drugih specijalnosti. 
 
Prof dr Biljana Mijović, epidemiolog i član Komisije za sprovođenje epidemioloških mjera na području grada Bijeljine za vrijeme izbora, kaže da ovi timovi cijeli dan obilaze biračka mjesta.
 
-Izuzetno sam zadovoljna sa onim kako su se mjere cijelo vrijeme poštovale. Bilo je samo na par mjesta izuzetaka, gdje smo dajući savjete ukazali na propust. Ti nedostaci su ispravljeni, naše preporuke su na licu mjesta ispoštovane, rekla je prof. dr Biljana Mijović.
 
Prema njenim riječima, Gradska izborna komisija učinila je sve, zajedno sa timovima za praćenje i biračkim odborima, da se svi rizici svedu na minimum kad je u pitanju zaražavanje ljudi.

Semberija info