Dakić: Nastavljamo kampanju, ali uz ograničenje okupljanja :: Semberija INFO ::

 

Dakić: Nastavljamo kampanju, ali uz ograničenje okupljanja


Gradski odbor Demokratskog saveza (DEMOS) Bijeljina sazvao je konferenciju za medije kako bi javnost upoznali sa koracima koje preduzimaju u predizbornoj kampanji, čvrsto opredijeljeni da se pridržavaju mjera opreza zbog zaštite od širenja korona virusa među građanima.

- Naša dalja politička kampanja će biti aktivna, ali u manjem broju i s visokom dozom ozbiljnosti, jer nikom od nas političara i političkih partija nije dozvoljeno da se igra sa životima građana. Nismo mi toliko bitni da bi stvarali situacije u kojima bi građani bili izloženi opasnosti po zdravlje, izjavio je predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Bijeljina i nosilac liste za Skupštinu grada Bijeljine Milan Dakić.

Kako podsjeća, u proteklih par dana u Bijeljini je naglo porastao broj pozitivnih na korona virus, a oni u Demokratskom savezu su, kako bi se prilagodili novonastaloj situaciji i pronašli pravi način  za dalje aktivnosti vezane uz izbornu kampanju, u posljednja dva dana održali  dva sastanka: jedan na nivou Gradskog odbora, a drugi na nivou Izbornog štaba. 

- Donijeli  smo odluke o daljem političkom nastupanju. Kampanju nastavljamo, ali nastavljamo je u manjim grupama. Tako će svih 35 naših kandidata, koji su na listi DEMOS-a za Gradsku skupštinu, svoje političko predstavljanje nastaviti individualno. Oni će se predstavljati  pojedinačno, posjećivaće svoju familiju, prijatelje  i sugrađane, a mi više nećemo ići na skupove koji su veći od pet ili 10 lica, kao što smo do sada radili, pojašnjava Dakić.

U cilju boljeg kontakta sa biračkim tijelom, a i da građani budu dobro informisani, od danas će dijeliti novi reklamni materijal. U tom reklamnom materijalu je i kod koji će omogućiti građanima da preko svojih telefona saznaju šta je to za šta se DEMOS zalaže, a i da pročitaju biografije svih kandidata DEMOS-a.

Novo je i to da je DEMOS u prostorijama stranke organizovao kol centar. Kako su pojasnili, omladina DEMOS-a će svakodnevno biti na raspolaganju svojim starijim sugrađanima kojima je potrebna pomoć drugog lica. 

- Mi omladinci ćemo telefonom zvati naše članove i simpatizere kako bi dobili informacije kome je od naših starijih sugrađana potrebna određena pomoć, npr. oko kupovine lijekova ili nekih drugih potrepština.  Zatim, od danas je na raspolaganju i broj 066 099 280, tu smo da priskočimo u pomoć svakom našem sugrađaninu kome je pomoć potrebna, kaže predsjednik Omladinske organizacije DEMOS-a Bijeljina,  kandidat za odbornika za Skupštinu grada Bijeljine, Žiko Savić.

Na pres konferenciji je istaknuto da je  lista DEMOS-a jedna od lista sa najmlađim kandidatima.

- Zapravo je to spoj mladosti i iskustva. Na listi su brojniji mladi kandidati, ali imamo i prekaljene kandidate, poput našeg predsjednika i nosioca liste Milana Dakića, ističe Savić.

Semberija info - M.Rešidović