PAJIĆ: ŽELIM BITI DIO TIMA MIĆE MIĆIĆA


Danas je u prostorijama Stranke demokratske Srpske Semberija Mićo Mićić održana pres konferencija na temu ,,Kulturna politika“.
Medijima su se obratili predsjednik Stranke demokratske Srpske Semberija (SDSS) Mićo Mićić i predsjednik Udruženje građana ,,Muzički umjetnici Semberije“ (UGMUS) Siniša Pajić.
 
Inače, od danas je  Siniša Pajić i zvanično član Stranke demokratske Srpske Semberija Mićo Mićić.
 
Govoreći o razlozima zašto je izabrao SDS Semberija Mićo Mićić, Siniša Pajić je podsjetio da je prije mjesec dana  Udruženje građana ,,Muzički umjetnici Semberije“, čiji je on predsjednik,  potpisalo sporazum i dalo  podršku kandidaturi Miće Mićića za gradonačelnika na predstojećim izborima.
 
-,,Krivci“ zašto ja danas sjedim ovdje su gradonačelnik Mićo Mićić i njegov tim. Oni su dobar tim i želim biti član tog tima. Ne želim biti član samo na papiru, nego im  želim pomoći, koliko je u mom domenu, i da nastavimo sa kulturnom politikom, u okviru koje je gradonačelnik podržavao sve naše projekte, a sve u cilju boljitka Bijeljine i Semberije, izjavio je Pajić.
 
Kako je rekao ovaj istaknuti bijeljinski umjetnik,  gradonačelnik Mićo Mićić uvijek je imao razumijevanja ne samo sa UGMUS, nego i  sve umjetnike na prostoru grada Bijeljine.
 
Izražavajući zadovoljstvo što je SDS Semberije od danas bogatija za još jednog člana, Mićo Mićić je kazao da je Siniša Pajić pravi predstavnik naše kulture.
 
-Siniša Pajić je uvijek prvi u poslu koji radi, a mi hoćemo i želimo da ga i dalje podržavamo. Od danas je on i karika  u lancu SDS Semberija i nas koji uvijek podržavamo kulturu , to je prepoznatljiva i važna poluga u razvoju našeg grada, rekao je Mićić. 
 
 
Biografija umjetnika
 
Siniša Pajić, istaknuti bijeljinski umjetnik, dobitnik je Zlatne i Srebrne medalje ,,Filip Višnjić“ za izuzetni doprinos na polju muzičke kulture. Osim toga vlasnik je i Pobjedničkog vijenca za izuzetni doprinos kulturi i obrazovanju Republike Srpske.
 
Na renomiranim domaćim i međunarodnim takmičenjima osvojio je značajne nagrade i priznanja, a pored bogate umjetničke karijere Pajić se bavi i pedagoškim radom- profesor je solo pjevanja u Muzičkoj školi ,,Stevan Stojanović Mokranjac“. 
 
Takođe, često je pozivan da učestvuje u radu žirija  na republičkim i međunarodnim takmičenjima za  solo pjevače, kamerne ansamble i horove.
 
Ono što je izuzetno bitno jeste da je jedan od osnivača i predsjednik Udruženja  građana ,,Muzički umjetnici Semberije“, koji organizuju brojne koncerte i seminare, ali i već čuveni internacionalni festival klasične muzike ,,Primavera“.
 
Zahvaljujući Siniši Pajiću i Muzičkim umjetnicima Semberije  publika je imala priliku da sluša koncerte Sinfonijskog orkestra  Radio televizije Srbije, Banjalučke i Beogradske filharmonije, ali i izvođenja prvaka Beogradske opere Ljubice Vranješ i Dragoljuba Bajića u Bijeljini.

Semberija info