PREVENTIVNA AKCIJA „KAKO SE ZAŠTITI OD INFEKCIJE NOVIM KORONAVIRUSOM“


Ispred Javne ustanove Centar za kulturu „Semberija“ danas je organizovana preventivna akcija „Kako se zaštiti od infekcije novim koronavirusom“. Akciju su organizovali kandidati sa liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata za odbornike u Skupštini Grada Bijeljina. U pitanju su kandidati dr Nemanja Janković, dr Stojanka Nikolić, dr Aleksandar Stevanović, Nada Stančić i Stanislav Milošević. Uz stručne savjete, građanima su podijeljeni flajeri sa uputstvima za ličnu zaštitu u vrijeme pandemije virusa korona.

„Ušli smo u period sezonskog gripa, pa su sami simptomi trenutno pomiješani. Virus korona, za razliku od običnog gripa, izaziva težu kliničku sliku sa obostranom upalom pluća, povišenom temperaturom, kijavicom, kašljanjem, curenjem nosa, dijarejom i povraćanjem. Želimo da uputimo apel građanima da poštuju propisane epidemiološke mjere, jer kada štitimo sebe onda štitimo i druge“, rekao je dr Stevanović.

Dr Stojanka Nikolić, specijalista ginekologije i akušerstva, poručila je svim građanima da sada više nego ikada budu odgovorni i da primjenjuju mjere lične zaštite.

„Epidemiološka situacija u Bijeljini naglo se pogoršala i građani moraju biti upoznati kako sa načinom zaštite, tako i sa posljedicama korona virusa“, poručila je dr Nikolić.