Evrovizija 2021. u Roterdamu održaće se uz epidemiološke mjere :: Semberija INFO ::

 

Evrovizija 2021. u Roterdamu održaće se uz epidemiološke mjere


Takmičenje za pjesmu Evrovizije 2021. u holandskom gradu Roterdamu održaće se u maju uz ograničenja i epidemiološke mjere zbog pandemije korona virusa, saopštili su organizatori.

Neki  nastupi će se, kako su rekli, održati uživo uz epidemiološke mjere, ne precizirajući hoće li biti dopuštena publika. Neke  zemlje će moći da predaju snimljene pjesme svojih predstavnika, prenose agencije.

“Takmičenje za pjesmu Evrovizije vratiće se u maju uprkos pandemiji, ali u prevladavajućim okolnostima događaj je nemoguće održati onako kako smo navikli”, rekao je Martin Osterdahl, izvršni direktor takmičenja.

Holandija je postala domaćin 65. izdanja Evrovizije, koju preko televizije prati gotovo 200 miliona ljudi, nakon što je Holanđanin Dankan Lorens pobijedio na takmičenju 2019. godine s pjesmom “Arkade”.
Prošlogodišnje izdanje takmičenja otkazano je ubrzo nakon što je korona virus stigao u Evropu, a ove će se godine polufinalne večeri održati 18. i 20. maja te finale, u kom će učestvovato 41 država, 22. maja.

Organizatori su u novembru rekli da razmatraju četiri scenarija u roterdamskoj “Ahoj Areni”, od relativno normalnog s hiljadama ljudi, do onog s ograničenom publikom uz epidemiološke mjere ili potpuno bez publike.
U srijedu, trećeg februara, saopštili su  da su još uvijek najviše fokusirani na scenario po kom  bi manji broj gledalaca mogao prisustvovati pod “strogim zdravstvenim i sigurnosnim mjerama”, u?BAljučujući testiranja na Kovid-19.

Kapacitet bi mogao biti smanjen, a organizatori su već odlučili da vrate novac za sve do sada kupljene karte.
Konačna odluka o publici biće donesena tek sredinom aprila, rekao je portparol takmičenja.

Agencije