Muzej Semberije - Predstavljene knjige „Važno je biti tužan“ i „Na ručku sa životom“ autorke Milene Drpe :: Semberija INFO ::

 

Muzej Semberije - Predstavljene knjige „Važno je biti tužan“ i „Na ručku sa životom“ autorke Milene Drpe


Večeras su u prostorijama Muzeja Semberije u organizaciji Muzeja Semberije i Udruženja književnika Republike Srpske, produžnica Bijeljina predstavljene knjige „Važno je biti tužan“ i „Na ručku sa životom“ autorke Milene Drpe iz Modriče.





Milena Drpa, autorka knjiga kazala je da knjige predstavljaju „voćnjak“ autorove duše, da u njima rode rumeni, a nekada zeleni i kiseli plodovi, ali da su sve to plodovi njegove duše.



-Knjiga „Na ručku sa životom“ predstavlja poetske odbljese moje duše u nekim prethodnim godinam, kada se kao i svih godina promišlja o životu, kada se čovjek susreće sa nekim istinama, kada razmišlja o nečemu što ga okružuje i ljudima. Druga knjiga, „Važno je biti tužan“ jeste knjiga priča, kratkih proza, kratkih lirskih proza, novela i pripovjedaka iz mog života i mog djetinjstva gdje sam slikala neke trenutke koje evo i u ovim godinama nosim, a dešavali su se u mojim ranim godina, rastrzanog, tužnog ili kako bi Ćopić rekao „polomljenog“ djetinjstva“, kazala je Milena Drpa.



(Semberija info)