U četvrtak 13.04. otvaranje izložbe Mladena Mićića: "Biti u Kronovoj utrobi" :: Semberija INFO ::

 

U četvrtak 13.04. otvaranje izložbe Mladena Mićića: "Biti u Kronovoj utrobi"


U četvrtak 13.04. pozivamo vas na otvaranje izložbe Mladena Mićića "Biti u Kronovoj utrobi" u 19:00 časova, Galerija Centra za kulturu.

Mladen Mićić je rođen 1998. godine u Bijeljini. Akademiju umjetnosti u Banjoj Luci, smjer slikarstvo upisuje 2017. godine. Prve dvije godine pohađa u klasi prof. Leonile Marić, dok treću i četvrtu godinu završava u klasi prof. Borjane Mrđa.

Master studije, smjer slikarstvo završava 2022. godine u Beogradu u klasi prof. Radomira Kneževića. Iste godine u Beogradu upisuje Doktorske studije. Samostalno izlaže od druge godine osnovnih studija.

​Dobitnik nagrade za studiju crtež i studiju sliku, nagrade za crtež od strane Art klub Prostora, nagrade za slikarstvo Zavičajnog muzeja Gradiška, nagrade galerije „Sreten Stojanović“, nagrade za slikarstvo od strane Akademije umjetnosti u Banja Luci, nagrade Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, nagrade za crtež od strane Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Učestvovao u brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.


JU Centar za kulturu "Semberija" Bijeljina