Zapaženi uspjesi na gradskim i regionalnim takmičenjima – JU Osnovna škola „Sveti Sava“ :: Semberija INFO ::

 

Zapaženi uspjesi na gradskim i regionalnim takmičenjima – JU Osnovna škola „Sveti Sava“


Da se znanje, trud i rad cijene pokazali su nam i dokazali učenici naše škole osvojivši zavidne rezultate na takmičenjima. Smjenjivali su se najbolji plasmani iz srpskog jezika, francuskog jezika, matematike, fizike i islamske vjeronauke.

Lola Ilić, učenica sedmog razreda osvojila je prvo mjesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika koje je održano 11. marta 2023. godine, a čiji je domaćin bila JU Osnovna škola „Petar Kočić“ Brodac. Učenica je pokazala znanje, posvećenost i ljubav prema maternjem jeziku. Predstoji nam regionalno takmičenje za koje se naša vrijedna učenica uveliko sprema, a posebnu zahvalnost i čestitke iskazujemo nastavnicama Dijani Reljić i Željki Mlađenović koje su bile uz Lolu sve vrijeme i podsticale njen rad.

Jovana Šurbat, izvanredna učenica devetog razreda, koja niže najbolje rezultate jedan za drugim.

JU Osnovna škola „Dositej Obradović“ Suvo Polje bila je domaćin opštinskog takmičenja iz matematike koje je održano 25. februara 2023. godine, a na kojem je naša učenica Jovana Šurbat osvojila prvo mjesto i plasirala se na regionalno takmičenje.

Najbolji rezultat nije izostao ni na regionalnom takmičenju koje je održano 18. marta 2023. godine. Domaćin takmičenja bila je JU Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Bijeljina. Naša Jovana Šurbat plasirala se na republičko takmičenje i samim time našu školu učinila još ponosnijom kao i nastavnicu Draganu Višković.

JU Osnovna škola „Knez Ivo od Semberije“ Bijeljina bila je domaćin opštinskog takmičenja iz fizike koje je održano 11. marta 2023. godine, a naša učenica Jovana pokazala je najbolje znanje plasiravši se na regionalno takmičenje.

Regionalno takmičenje iz fizike i još jedan rezultat koji ne zaostaje i koji je najvrijedniji jeste prvo mjesto. Domaćin takmičenja bila je JU Osnovna škola „Stevan Nemanja“ Dragaljevac Gornji. Čestitamo učenici i nastavnici Sanji Milanović. 

Našoj učenici i nastavnicama želimo mnogo uspjeha i sreće na republičkom takmičenju.

Pored matematike i fizike, Jovana Šurbat ostvarila je i zavidne rezultate na regionalnom takmičenju iz francuskog jezika osvojivši drugo mjesto. Domaćin takmičenja bila je JU Osnovna škola „Sveti Sava“ Bijeljina, a takmičenje je održano 4. marta 2023. godine. S obzirom na to da se republičko takmičenje iz fizike i francuskog jezika održava u isto vrijeme, naša učenica se odlučila za fiziku, a mi je podržavamo u njenom izboru. Nastavnica Ljiljana Nedeljković izrazito je ponosna, a mi im ovim putem čestitamo.

Davud Okanović, učenik osmog razreda, osvojio je prvo mjesto na opštinskom takmičenju iz islamske vjeronauke. Domaćin takmičenja bila je JU Osnovna škola „Meša Selimović“ Janja, a takmičenje je održano 05.03.2023. godine.

Učeniku i nastavnici Enisi Okanović čestitamo i želimo sreću u nastavku takmičenja.
 
Sva naša djeca su radna, vrijedna, posvećena i zlata vrijede. Svima želimo sreću u nastavku takmičenja i preponosni smo na svaki uspjeh koji ostvare.