Vaskršnja tucijada u Suvom Polju :: Semberija INFO ::

 

Vaskršnja tucijada u Suvom Polju


Na Vaskrs, ispred Lovačke kuće u Donjem Suvom Polju održana je 17. po redu tradicionalna „Vaskršnja tucijada“. Mještani Suvog Polja na ovaj način njeguju tradiciju, koju se trude da prenesu i mlađim naraštajima.
Tradicionalno, Savjet mjesne zajednice Suvo Polje, organizacini odbor „Vaskšnje tucijade“ i Gradska uprava Grada Bijeljina organizuju ovu manifestaciju.

POBJEDNIK
 
- U semberskih selima rijetko se gdje održava „Vaskršnja tucijada“, ali kod nas je to postalo tradicija. Ove godine smo imali 36 parova koji su se takmičili. Birali smo najtvrđe i najšarenije jaje. Atmosfera je bila svečana, vesela, sa mnogo učesnika, a prisustvao je i gradonačelnik Ljubiša Petrović“, rekla je  Slavica Obrenović, predsjednica Mjesne zajednice Suvo Polje.

NAJMLAĐI UČESNIK
Za najbolje su bile obezbijeđene nagrade, za prvo mjesto u kucanju jajima stotinu konvertibilnih maraka, drugo sedamdeset, a za treće pedeset konvertibilnih maraka. Dok je nagrada za najljepše jaje iznosila pedeset konvertibilnih maraka. Uz novčane nagrade, dodjeljene su i zahvalnice. Prvo mjesto u obje kategorije, za najtvrđe i najljepše našarano jaje osvojio je mlađani Risto Živanović, a najmlađi učesnik ovogodišnje „Vaskršnje tucijade“ bio je Uroš Simić, koji je star dvije godine.


Semberija info