U ritmu muzike za ples :: Semberija INFO ::

 

U ritmu muzike za ples


Udruženje građana ,,Muzički umjetnici Semberije” obilježiće Svjetski dan muzike koncertom ,,U ritmu muzike za ples” na kome će nastupiti polaznici Muzičke radionice ,,Čarolija” koju čine djeca uzrasta od tri do osam godina.

-Naši najmlađi umjetnici izvešće popularne dječje, kao i zabavne pjesme, a imaćemo priliku da čujemo i polaznike Školice klavira. Ove godine naši mladi pijanisti su osvojili devet prvih nagrada na internacionalnim festivalima. Koncert  će se održati u srijedu, 21. juna u velikoj sali Centra za kulturu, sa početkom u 18 časova i 30 minuta.  

Svjetski dan muzike počeo je da se obilježava 1982. godine, na inicijativu francuskog ministarstva kulture i već punih 40 godina proslavlja se u više od 100 zemalja svijeta. Ovim koncertom će se i Grad Bijeljina priključiti svjetskim metropolama u proslavi ovog važnog dana za muziku i muzičke umjetnike. Naš metod muzičke edukacije i rane muzičke stimulacije uspješno provodimo već dvije godine.

Djecu upisujemo od treće godine, jer od svih darovitosti muzička darovitost se ispoljava najranije i zato je njen stimulans u tom periodu veoma značajan. Uz muzičke aktivnosti podstiče se ravnomjeran razvoj lijeve i desne hemisfere mozga i dolazi do razvoja većeg broja sinapsi. Muzikom razvijamo intelektualne sposobnosti djece. Naučena pjesmica nije cilj sam za sebe, bitan je proces koji počinje muzičkom motivacijom, proživljavanjem i završava se dječjim muzičkim izražavanjem. Kroz igru sa pjevanjem razvijamo grubu i finu motoriku, koordinaciju pokreta cijelog tijela, posebno koordinaciju oko-ruka. Muzičke radionice osmišljava i vodi profesor klavira Nataša Sobo'', precizirano je iz Udruženja građana ,,Muzički umjetnici Semberije''.