Koncert polaznika Muzičke radionice “Čarolija” :: Semberija INFO ::

 

Koncert polaznika Muzičke radionice “Čarolija”


U bijeljinskom Centru za kulturu večeras je održan koncert ”U ritmu muzike za ples" na kome su učestvovali polaznici Muzičke radionice "Čarolija", a povodom Svjetskog dana muzike.
 
Ovaj veliki jubilej, Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije”, obilježilo je večerašnjim koncertom ”U ritmu muzike za ples” na kome su nastupi polaznici Muzičke radionice ”Čarolija” uzrasta od 3 do 8 godina.
 
Mladi umjetnici izveli su popularne dječje kao i zabavne pjesme, a ovom prilikom predstavili su se i polaznici Školice klavira.
 
“Ove godine naši mladi pijanisti su osvojili 9 prvih nagrada na internacionalnim festivalima”, izjavila je Nataša Sobo, umjetnički rukovodilac i profesor klavira.


 
Svjetski dan muzike počeo je da se obilježava 1982. godine, na inicijativu francuskog ministarstva kulture i već punih 40 godina proslavlja se u više od 100 zemalja svijeta. Ovim koncertom se i Grad Bijeljina priključio svjetskim metropolama u proslavi ovog važnog dana za muziku i muzičke umjetnike.
 
“Naš  metod muzičke edukacije i rane muzičke stimulacije uspješno sprovodimo već dvije godine. Djecu upisujemo od treće godine jer od svih darovitosti muzička darovitost se ispoljava najranije i zato je njen stimulans u tom periodu veoma značajan”, istakla je Sobo.
 
Prema njenim riječima, uz muzičke aktivnosti podstiče se ravnomjeran razvoj lijeve i desne hemisfere mozga i dolazi do razvoja većeg broja sinapsi.


 
“Muzikom razvijamo intelektualne sposobnosti djece. Naučena pjesmica nije cilj sam za sebe, bitan je proces koji počinje muzičkom motivacijom, proživljavanjem i završava se dječjim muzičkim izražavanjem. Kroz igru sa pjevanjem razvijamo grubu i finu motoriku, koordinaciju pokreta cijelog tijela, posebno koordinaciju oko-ruka”, dodala je Nataša Sobo.

(Semberija info)