Održana svečana akademija „U susret Vidovdanu“ i dodjeljene nagrade učenicima generacije 2022/2023. godine :: Semberija INFO ::

 

Održana svečana akademija „U susret Vidovdanu“ i dodjeljene nagrade učenicima generacije 2022/2023. godine


Večeras je u Eparhijskom kulturnom centru Eparhije zvorničko – tuzlanske u Bijeljini upriličena svečana akademija „U susret Vidovdanu“ u organizaciji Gradskog odbora SPKD „Prosvjeta“ Bijeljina i Eparhije zvorničko – tuzlanske. Ovom prilikom dodjeljene su i nagrade učenicima generacije 2022 / 2023. godine osnovnih i srednjih škola sa područja grada Bijeljina.



Slaviša Mikić, predsjednik Gradskog odbora SPKD „Prosveta“ Bijeljina, istakao je da Vidovdan jedan od najpoštovanijih srpskih praznika, te da se ovaj praznik prema njegovim riječima može shvatiti kao jedan prozor kroz koji se može gledati u budućnost.



- Gledajući u budućnost mi vidimo ovu divnu djecu koja su ostvarila divne rezultate i odličan uspjeh. Imamo ukupno 18 učenika generacije, šest nam dolazi iz srednjih škola sa prostora grada Bijeljina, a 12 učenika iz osnovnih škola. Svi oni su večeras nagrađeni i istaknuto je njihovo predalaštvo, rad, kao i vrijednost. U njih se uzdamo i oni će nas voditi u budućnost“, istakao je Mikić i dodao da su za učenike generacija pripremljene prigodne nagrade koje su obezbijedili Eparhija zvorničko – tuzlanska, kompanija „Mtel“ i SPKD „Prosvjeta“ da bi ih prema njegovim riječima dostojanstveno ispratili u naredni nivo njihovog školovanja.

Marija Krstić, učenica generacije Osnovne škole „Jovan Dučić“ Bijeljina, istakla je da da joj je velika čast večeras se naći  među najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja grada Bijeljina, te da je prema njenim riječima ovo dokaz njihovog truda i rada.



-Svaka generacija ima svoje zadatke koje mora da ispuni. Smatram da ova generacija prije svega ima dar da radi, da se trudi i da postiže uspjehe, kako bi omogućila sebi, a tako i drugima bolji život“, naglasila je Krstićeva.

Mladen Petrić, učenik generacije Osnovne škole „Stevan Nemanja“ Gornji Dragaljevac, rekao je da je divan osjećaj kada zna da je njegov uspjeh i trud priznat od strane društva, te da je upisao Tehničku školu „Mihajlo Pupin“ Bijeljina, smjer tehničar računarstva.

Jovana Stevanović, učenica generacije Ekonomske škole Bijeljina, kazala je da su njeni planovi za budućnost upis na studije kriminalistike ili forenzike u Sloveniji, te istakla da se u tim zanimanjima najviše pronašla.



U kulturno – umjetničkom programu učestvovali su Tijana Krivaja, sopran,  Sofija Kovačević, klavirska pratnja i dramsko-recitatorska sekcija „Prosvjeta“.

(Semberija info)