SKUD „Semberija“ proslavio krsnu slavu :: Semberija INFO ::

 

SKUD „Semberija“ proslavio krsnu slavu


Javna ustanova Srpsko kulturno – umjetničko društvo „Semberija“ Bijeljina danas je svečano i uz prisustvo velikog broja gostiju u prostorijama Centra za kulturu „Semberija“ obilježilo slavu društva, Vidovdan.





Branka Marković-Savčić, direktorka JU SKUD-a „Semberija“, istakla je da SKUD „Semberija“ broji 500 članova i izrazila sreću i zahvalnost jer je upravo Vidovdan krsna slava Društva, te čestitala krsnu slavu i Bajram svim sugrađanima koji danas slave.



- Vidovdan je tradicija koju njegujemo već tri decenije. Na današnji dan imamo privilegiju da pomenemo naše slavne pretke, da se pomolimo za njihove duše i da im se zahvalimo i nikada ne prestanemo zahvaljivati za borbu koju su vodili za srpski narod. Ove godine smo u čast naše slave angažovali i Konjički klub i vlasnike kočije, da provozaju kroz grad naše mlade članove i ostale sugrađane koji su bili zainteresovani za vožnju. Sada dajem riječ da će nam to od sada biti praksa na Vidovdan svih narednih  godina. Kao i svake godine do sada, i ove godine smo organizovali godišnji koncert, „Vidovdanske noći““, istakla je Branka Marković-Savčić i dodala da članovi SKUD-a „Semberija“ za tri dana putuju na Festival folkora, narodnih igara i pjesama u Italiju, grad Rimini, te da 20. avgusta ove godine sa dječijim ansamblom putuju u Bugarsku u Zlatni pjasci, kao i da u planu imaju veliki broj aktivnosti koje planiraju realizovati.





Rado Stević, kum slave izrazio je čast i zadovoljstvo što kao kum prisustvuje obilježavanju krsne slave SKUD-a „Semberija“.



-Zadovoljstvo mi je biti kum jednoj ovakvoj ustanovi koja njeguje tradiciju, kulturu i naše običaje“, istakao je Stević.





(Semberija info)