RSS proslavila krsnu slavu: Vidovdan nas ispunjava ponosom, ali i obavezom :: Semberija INFO ::

 

RSS proslavila krsnu slavu: Vidovdan nas ispunjava ponosom, ali i obavezom


Republička stranka Srpske /RSS/ obilježila je u Bijeljini krsnu slavu – Vidovdan, a lider RSS Slavenko Ristić poručio je ovom prilikom da je 28. jun prilika da se prisjetimo velikih srpskih stradanja, ali i podviga koje su Srbi učinili tokom istorije.


 
Ristić je zahvalio mnogobrojnim gostima koji su danas prisustvovali svečanosti lomljenja slavskog kolača u Etno-selu „Stanišići“ na kontinuiranoj podršci koju pružaju RSS i njenom radu.


 
- Ovo nije trenutak za političke govore, nego dan kada se klanjamo knezu Lazaru i Kosovskoj bici, kada slavimo borbu za slobodu i otpor tuđinu, i stvaranje našeg nacionalnog bića. Danas proslavljamo drugu po redu krsnu slavu RSS i mogu da kažem da sam i ja, i svi članovi predsjedništva RSS bogati ljudi. Bogati – jer imamo ovoliko prijatelja koji su uz nas – poručio je Ristić.


 
On je istakao da RSS ima dva glavna politička cilja – da ne dozvoli da društvo vode ljudi nedostojni zajednice u kojoj žive, te da pruži priliku boljima od sebe da razvijaju Republiku Srpsku.


 
Kum ovogodišnje slave bio je poznati košarkaš i trener Vedran Borovčanin iz Bijeljine, koji je istakao da mu je čast što je prisustvovao činu lomljenja krsnog kolača.


 
Ristić je ovom prilikom uručio zahvalnicu Borovčaninu, ali i uspješnoj karatistkinji i reprezentativki Srbije Sari Kalajdžić, kao i fudbaleru KMF „Radnik“ Stefanu Rakiću, predstavniku kluba koji je postigao istorijski uspjeh – osvojio Prvenstvo BiH i ušao u Ligu šampiona.


 
Obilježavanju krsne slave Republičke stranke Srpske – Vidovdana, prisustvovao je veliki broj članova RSS, simpatizera, predstavnika političkih partija iz Semberije, direktora javnih preduzeća, kulturno-umjetničkih ustanova i drugih kolektiva iz Bijeljine i Srpske.


 
Republička stranka Srpske osnovana je 2021. godine u Bijeljini i od tada je nezaobilazan politički faktor u Semberiji. U lokalnom parlamentu ima tri odbornika, a lider stranke Slavenko Ristić izabran je na prethodnim opštim izborima za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.