U Bijeljini počela kulturna manifestacija “Otvorena scena” :: Semberija INFO ::

 

U Bijeljini počela kulturna manifestacija “Otvorena scena”



Kulturna manifestacija “Otvorena scena” otvorena je koncertom slovenačkog Orkestra harmonike “Accordion orchestra in music”.

U pitanju je veoma uspješni orkestar koji nastupa širom svijeta, a najviše na kulturnim manifestacijama. Sinoć su prvi put nastupili u Bijeljini, a već su nastupali u Ugljeviku.

“Veoma mi je drago što sam u Bijeljini. I uvijek se rado vraćam. Orkestar je sinoć nastupao prvi put i nadam se da su Bijeljinci oduševljeni koncertom”, izjavila je za “Semberija info” Mikela Uršić, direktorica slovenačkog orkestra koji postoji pet godina. 

Prema njenim riječima, u orkestru je polovina članova iz Slovenije i Italije, obzirom da članovi iz Slovenije žive u Sežani, u blizini granice sa Italijom. 

“U orkestru ima mojih učenika koji su završili nižu muzičku školu, imamo dvije violinistkinje”, istakla je Mikela Uršić, koja radi na Konzervatorijumu u Torinu. 



Bijeljinci su sinoć imali priliku da čuju kompozicije Baha, Vivaldija…

Manifestacija “Otvorena scena” trajaće do 4. avgusta, u okviru čega je planiran veći broj kulturnih događaja, između ostalog koncerti, nastup Plesnog kluba “101” iz Bijeljina, veče folklora i druge.

Organizator “Otvorene scene” je bijeljinski Centar za kulturu.


Semberija info