U srijedu počinje 7. Međunarodni festival folklora za djecu i mlade: ČUVARI TRADICIJE :: Semberija INFO ::

 

U srijedu počinje 7. Međunarodni festival folklora za djecu i mlade: ČUVARI TRADICIJE



Udruženje za očuvanje tradicije i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva ,,BAŠLIJA”, po sedmi put biće domaćin i organizator Međunarodnog festivala folklora za djecu i mlade ,,ČUVARI TRADICIJE”, koji će se ove godine održati u periodu od 3. do 7. avgusta.



Dolaskom festivalskih gostiju koji u prijestonicu Bosne i Hercegovine stižu već u utorak, 2. avgusta započinje festival. Na festivalu će učestvovati dječiji i omladinski ansambli iz pet zemalja (Albanija, Bugarska, Mađarska, Srbija, Bosna i Hercegovina), gdje će se kroz pet koncerata predstaviti više od 500 učesnika, što ovaj festival ujedno svrstava među festivale ovakve vrste  sa najviše učesnika i najviše koncerata za publiku u više gradova širom Bosne i Hercegovine.



Dan prije zvaničnog otvaranja festivala učesnici će u (četvrtak, 3. avgusta) imati priliku da se predstave publici u Konjicu, svečano otvaranje festivala biće u (petak, 4. avgusta) na Ilidži u Multimedijalnom centru, već u (subotu, 5. avgusta) učesnici će svoju raskošnu tradiciju  predstaviti u Visokom, dok je (nedjelja, 6. avgust) rezervisana za koncert u Mostaru i Tarčinu, i sa ovim nastupima se ujedno završava zvanični program ovogodišnjeg fesivala.
“Festival folklora „ČUVARI TRADICIJE” osim misije očuvanja tradicije uvijek će biti mjesto gdje se daje  puno poštovanja prema mališanima i mladima i njihovih čistim i iskrenim emocijama, koji kroz jezik tradicije ponosno predstavljaju različitosti i grade jedinstvo. Festival je i prilika da pokažemo da se bolji i ljepši svijet može graditi i vrijednostima tradicije, foklorne igre i muzike”, kazao je Džemal Hurić, direktor festivala.


UTIKUS "BAŠLIJA"