“Električni orgazam” objavio koncertni album iz Zagreba :: Semberija INFO ::

 

“Električni orgazam” objavio koncertni album iz Zagreba


BEOGRAD - Kultni beogradski sastav “Električni orgazam” objavio je živi album “En Vivo la Fabrica” sa koncerta održanog u zagrebačkom klubu “Tvornica” povodom 40 godina albuma “Lišće prekriva Lisabon”.

Album donosi pjesme “Pođimo”, “Alabama”, “Sam”, “Afrika”, “Leptir” i “Dokolica”, kao i hitove “Zlatni papagaj”, “Konobar”, “Igra rokenrol cela Jugoslavija”, “Ne postojim” i druge. Album je zabilježio prošlogodišnju svirku u “Tvornici” Gojkovića, klavijaturiste Ljube Đukića, basiste Zorana Radomirovića Švabe, gitariste Branislava Petrovića Banane i bubnjara Blagoja Nedeljkovića Pačeta. Gitarista i pjevač Srđan Gojković Gile kaže da je Zagreb uz Beograd bio jedan od dva ključna grada u proboju benda na početku karijere.

- Drago nam je da smo nakon toliko godina snimili lajv album u Zagrebu, koji je uvijek bio bitan grad za “Električni orgazam”. Prvi koncert benda bio je u Beogradu, a već drugi u Zagrebu, u tadašnjem “Lapidariju”, što dovoljno govori o tome koliko nam je ovaj grad blizak - naveo je Gojković. “Električni orgazam” je svoj čuveni koncertni album “Braćo i sestre” (1987) snimio u zagrebačkom klubu “Kulušić”, koji se, ističe Gojković, nalazio s druge strane parka, svega nekoliko minuta hoda od “Tvornice”. Gojković je dodao da je sastav u “Tvornici” naglasak stavio na pjesme sa albuma “Lišće prekriva Lisabon” (1982).


Glas Srpske