CENTAR ZA KULTURU “SEMBERIJA”: ZATVORENA “OTVORENA SCENA” :: Semberija INFO ::

 

CENTAR ZA KULTURU “SEMBERIJA”: ZATVORENA “OTVORENA SCENA”


Višednevna kulturna manifestacija "Otvorena scena 2023" završena je večeras muzičkom večeri pjesama Silvane Armenulić i Tome Zdravkovića.

Podsjećamo da je manifestacija počela 3. jula, a građanima su mogli uživati u mnogobrojnim koncertima, pozorišnim predstavama, nastupima kulturno-umjetničkih društava, plesnih klubova, kao i likovnoj izložbi koja je otvorena do 17. avgusta u Galeriji Centra za kulturu, koji je i organizovao manifestaciju.

Najveći broj događaja  održan je na platou Centra za kulturu i u šetačkoj zoni u Ulici patrijarha Pavla. Za svečano otvaranje bio je organizovan koncert Orkestra harmonika „Accordion orchestra in music“ iz Slovenije, a publika je imala priliku da uživa i u nastupima Tamburaškog orkestra „Tajna“ iz Rume, zatim Plesnog  kluba „101“, nastupu Milana Stojčinovića, ali i nastupima mališana iz Vrtića „Čika Jova Zmaj“, te Pozorištanca „Maslačak“.



Nastupali su i  „Siniša i drugari“,Osnovna muzička škola „Kornelije Stanković“,Ansambl „Stara priča“, a organizovano je i veče folklora (KUD „Pletenica“, KUD „Dvorovi“, KUD „Lazarica“ Batković i Etno grupa „Iskra“ iz Hrtkovaca). Publici se predstavio i Bend „Neuništivi“ iz Šida,  Plesni studio „MegaDance“, te „Kardio“ bend, zatim  Željko Đmura i Mira Medan, Bend „Lavirint“,  Plesni studio „Olena“ i „Petropavlovski pojci“. Tokom manifestacije bio je i Bioskop na otvorenom, odnosno, na krovu Centra za kulturu „Semberija“.

(Semberija info)