Počeo pozorišni festival „Čupava bajka“ u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Počeo pozorišni festival „Čupava bajka“ u Bijeljini



Predstavom „Mala sirena“  u izvođenju „Allegretto teatar“  iz Vršca večeras je u Centru za kulturu „Semberija“ u Bijeljini otvoren 7. Dječiji pozorišni festival „Čupava bajka“.  Organizator festivala je Centar za kulturu „Semberija“ Bijeljina, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradske uprava Grada Bijeljina.



Za četiri dana trajanja festivala, najmlađi sugrađani imaće priliku da pogledaju i uživaju u izvođenju četiri predstave, a festival će trajati do četvrtka, petog oktobra, rekao je Igor Bešlić, direktor Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina.

-Osim večerašnje predstave, „Mala sirena“, koja je i otvorila festival, najmlađi gledaoci imaće priliku pogledati  još tri predstave u naredna tri dana. Takođe, po tradiciji biće organizovana i  pozorišna radionici pod nazivom  „Pozorišna maštarionica“ koju će održati agencija „Areus art“. Kao i svih ovih godina na našem festivalu dodjelićemo četiri nagrade i to za najbolju predstavu u cjelini, specijalnu nagradu za originalnost i fantaziju, za najbolju originalnu muziku i nagrada za najbolju reakciju publike. Ovom prilikom pozvao bih sve roditelje da dovedu svoje mališane da zajedno uživamo u svim predstavama i da na vrijeme obezbijede svoje karte koje mogu kupiti na biletarnici Centra za kulturu“, poručio je Bešlić.



Marija Pantin, članica „Allegretto teatar“  iz Vršca istakla je da im je veliko zadovoljstvo i čast da nastupaju za najmlađu Bijeljinsku publiku, gdje su više puta nastupali i svaki put divno prihvaćeni, te naglasila da su djeca najvjernija publika.
-Deca su definitivno najvernija publika i to možemo definitivno i da osetimo kada gostujemo u nekim manjim gradovima, a posebno kada negde nastupamo više puta. Neretko mi se desi da me oslovljavaju sa Alisa i to mi je zaista divno.  Veliki broj dece je u međuvremenu porastao, ali i dalje dolaze na naše predstave, samo sada u večernjem terminu“, istakla je Pantin.



Dječiji pozorišni festival „Čupava bajka“ trajaće do petog oktobra, a najmlađa publika imaće priliku da osim večerašnje predstave uživa u izvođenju još tri, i to, „Crvenkapina bajka“ u izvođenju Gradskog pozorišta „Jazavac“  Banja Luka koja je na repertoaru sutra, trećeg oktobra, zatim četvrtog oktobra u predstavi „Alisa u zemlji čuda“ u izvođenju Pozorištanca „Maslačak“ Bijeljina i posljednjeg dana festivala u predstavi „Ko prirodu prlja ima da nadrlja“, koju će izvesti glumci „Čiča Mičinog pozorišta“ iz Beograda. Početak svih predstava biće u 18 časova.


Semberija info - S. Ristanović