Održano književno veče sa Nenadom Milkićem :: Semberija INFO ::

 

Održano književno veče sa Nenadom Milkićem



U prostorijama  JU Narodne biblioteke „Filip Fišnjić“ u Bijeljini večeras je održano književno veče sa Nenadom Milkićem, književnikom iz Malog Zvornika. Književnik Nenad Milkić je član Udruženja književnika Republike Srpske, Republike Srbije, te član Mense, a do sada je objavio sedam romana, te dvije zbirke poezije.



Željana Arsenović, direktorka JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina istakla je da se iz bibliografije Nenada Milkića izdvajaju istorijski romani, kao i dvije zbirke poezije.
- Romani Nenada Milkića bave se stradanjem Srba, kako na Kosovu i Metohiji, tako i u Sarajevu i Krajini. Veoma nam je drago što je naša publika večeras imala mogućnost čuti mnogo toga o istoriji stradanja Srba“, kazala je Arsenovićeva.



- Na večerašnjoj književnoj večeri, s obzirom da sam prvi put u Bijeljini, publika je mogla čuti nešto više o mojim djelima koje sam do sada napisao, sa naglaskom na roman „Kosti“, koji je prvi deo četvoroknjižja „Pogrom“. Roman „Kosti“ bavi se stradanjem sarajevskih Srba od 1992. do 1996. godine, s obzirom da znam da u ovim krajevima ima mnogo ljudi koji su se sa tog kraja doselili u Semberiju. Drugi deo tog četvoroknjžja jeste roman „Kolona“ koji se bavi stradanjem Krajiških srba, sa naglaskom na dve kolone koje su krenule u avgustu za vreme akcije „Oluja“, a priča koja prati te dve kolone je priča svih krajiških Srba. Od svih romana koje sam napisao, posebno bih izdvojio trilogiju o Košarama koje se bave o stradanju na Kosovu i Metohiji za vreme NATO bombardovanja i predstavlja omaž momcima koji su „pali“ na Košarama, ali i zahvalnost onima koji su preživjeli“, zaključio je Milkić.


​Semberija info - S. Ristanović