Poetsko veče bijeljinskog Književnog kluba "Jovan Dučić" :: Semberija INFO ::

 

Poetsko veče bijeljinskog Književnog kluba "Jovan Dučić"


Foto: Semberija info
Književni klub „Jovan Dučić“ organizovao je večeras u  Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“  književno veče pod nazivom “Poetski čas ljudovanja”.


 
Ljubitelji pisane riječi večeras su mogli uživati u pjesničkom staralaštvu ali i družiti se sa članovima ovog Književnog kluba .
 
Ovom poetskom večeri, Književni klub „Jovan Dučić“,obilježio je dvadeset i jednu godinu svog postojanja, a tim povodom večeras su bili prisutni i gosti iz brojnih gradova.


 
-Večeras prosljavljamo naš rođendan,sa nama su tu naši dragi gosti sa kojima sarađujemo sve ove godine.Imamo goste iz Brčkog, Šamca, Pelagićeva, Modriče,Dervente,Šida i Rogatice. Naš klub broji 22 člana, nas pet je tu od osnivanja ali  nažalost nemamo mnogo mlađih članova”,izjavila je ovom prilikom Radmila Đokić, predsjednik Književnog kluba „Jovan Dučić“.
 
Zdravko Zgonjanin, jedan od osnivača Književnog kluba “Jovan Dučić” i autor osam zbirki poezije i dva romana, naglašava da je u književne klubove potrebno regrutovati što više mladih stvaralaca.


 
-Lijepo bi bilo večeras slušati i mlade stvaraoce, a ne samo nas starije”,rekao je Zgonjanin i naglasio da je člastvo u klubu neprocjenjivo,kako zbog dijeljenja iste ljubavi ka pisanoj riječi, tako i zbog nezaboravnih druženja.


 
(Semberija info)