Đurđevdanski festival objavio konkurs za kompozicije i mlade izvođače :: Semberija INFO ::

 

Đurđevdanski festival objavio konkurs za kompozicije i mlade izvođače


Trideseto, jubilarno izdanje Festivala biće održano na velikoj specijalno dizajniranoj sceni u sportskoj dvorani “Borik” uz prisustvo publike i u direktnom prenosu na Radio-televiziji Republike Srpske 17. maja 2024. godine. 
 
U susret sljedećem jubilarnom, 30. međunarodnom Đurđevdanskom festivalu dječije pjesme oganizacioni tim Đurđevdanskog festivala objavio je javni poziv za kompozicije i izvođače.
 
Na konkurs za izvođače, prema propozicijama Festivala, mogu se prijaviti djeca dobi od 8 do 12 godina. Tim Festivala će mladim interpretatorima, koji prođu konkurs dodijeliti odgovarajaće kompozicije, snimiti pjesmu, obezbijediti prateću plesnu grupu i koreografiju na finalnoj večeri, ali i pomoći pri realizaciji muzičkog TV spota.

Djecu prijavljuju roditelji, a pored prijave koja se šalje putem elektronske pošte potrebno je poslati i ameterski video snimak izvođenja bilo koje pop ili dječije pjesme.

Mlade interpretatore mogu predložiti i autori kompozicija koji svoje autorske pjesme kandiduju za najbolju dječiju kompoziciju 2024. godine. Osnovni kriterijum za kompozitore je da pjesma nije već izvođena ili zvanično objavljena.

Festival će povodom svog 30. rođendana najbolje plasiranim kompozitorima i izvođačima obezbijediti vrijedne nagrade, a svim autorima odabranih kompozicija biće isplaćen honorar.
 
Sve uslove i formulare za prijave izvođači i kompozitori mogu pronaći na zvaničnom sajtu festivala: djeca.rtrs.tv
 
Prijave se šalju na mejl adresu: [email protected]
 
Rok za prijavu kompozicija i izvođača je 31. decembar 2023. godine.
 
Đurđevdanski festival najveći je festival dječije autorske muzike u Jugoistočnoj Evropi i drugi festival ovakvog tipa na Starom kontinentu. Kako je ovo je njegovo trideseto, jubilarno izdanje, Festival i njegovi učesnici biće promovisani i u regionu, pogotovo u zemljama iz kojih svake godine dolazi najviše mladih izvođača i komozitora.
 
Đurđevdanski festival dječije pjesme održava se od 1994. godine. Na Festivalu je do sada premijerno izvedeno preko 500 kompozicija, a nastupilo je preko 540 talentovanih mališana. Za dvadeset devet godine postao je najrespektabilniji festival dječije pjesme u Jugoistočnoj Evropi ali i na Starom kontinentu generalno. Dugogodišnja tradicija, kvalitet kompozicija i izvođača, moderna scenografija, medijska pažnja, obrazovni i kulturni aspekt, međunarodna kulturna saradnja i dobra organizacija su samo neki od elemenata koji opravdavaju takve tvrdnje. Đurđevdanski festival je uveliko prevazišao projektovani cilj Radio-televizije Republike Srpske, kao organizatora, i postao prepoznatljiv dječiji muzički brend Banjaluke, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine...