SLAVIŠA I ĐORĐE PERIĆ NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNICE GRACA (Austrija) :: Semberija INFO ::

 

SLAVIŠA I ĐORĐE PERIĆ NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNICE GRACA (Austrija)



Povodom nedavno održanog 8."Akkordeonfesta", gradonačelnica Grada Grac upriličila je prijem za profesora Slavišu Perića i mladog virtuoza Đorđa Perića. 

Gradonačelnica, gospođa Elke Kahr, izrazila je svoju zahvalnost profesoru Periću za organizaciju sada već tradicionalnog 8."Akkordeon" festa, te afirmaciju i promociju akademske harmonike u Austriji.



Takođe, uputila je čestitke mladom virtuozu, trinaestogodišnjem Đorđu Periću iz Bijeljine na postignutim rezultatima i promociji pravih vrijednosti, te  poželjela sreću u nastavku koncertnih aktivnosti.



Profesor Slaviša Perić rekao je : "Zahvaljujem se na kontinuiranoj podršci gradonačelnici grada Graz. 
Ovogodišnji festival okupio je učesnike iz: Austrije, Slovačke, Italije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Učinićemo sve da u narednom periodu festivalske aktivnosti budu još sadržajnije, sa tendencijom da "Akkordeonfest" postane jedan od najznačajnijih festivala u Evropi. Takođe, prilikom sastanka razmatrane su mogućnosti kandidature i organizacije Svjetskog kupa harmonike u Grazu, gradu koji nosi epitet evropske prestonice kulture."