Festival dječijeg i omladinskog folklora - Pletenica :: Semberija INFO ::

 

Festival dječijeg i omladinskog folklora - Pletenica


U Bijeljini će se u subotu, 24. oktobra, održati peti po redu Festival dječijeg i omladinskog folklora ,,Pletenica“ koji je, zbog pandemije korona virusa,  organizovan u mnogo manjem obimu i trajaće samo jedan dan.

- Festival će se održati 24. oktobra, a započeće okupljanjem učesnika na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, tačnije ispred zgrade Gradske uprave grada Bijeljine, gdje ćemo se fotografisati od 14 časova i 15 minuta. Otvaranje festivala je u 15 časova u sali Centra za kulturu ,,Semberija“, najavljuje  predsjednica Kulturno-umjetničkog društva ,,Pletenica“ Aleksandra Cvijetinović, koja je organizatorka festivala.

Kako precizira, ovogodišnje izdanje festivala okupiće samo šest ansambala visoko kotiranih u svijetu folklora.

- Inače, festival folklora ,,Pletenica“ trebao je biti održan u zadnjem vikendu mjeseca maja i po prvi put trebao je biti takmičarskog karaktera. Nažalost, zbog svima nam dobro poznatih razloga, taj oblik festivala ove godine nećemo organizovati, saopštava Aleksandra Cvijetinović .

Izražavajući zadovoljstvo da su organizatori jednog ovakvog kulturnog dešavanja, KUD ,,Pletenica“ poziva građane da proprate festival, uz napomenu da je ulaz slobodan.

​KUD Pletenica