KONCERT SINIŠE PAJIĆA - OD BAHA DO SEVDAHA :: Semberija INFO ::

 

KONCERT SINIŠE PAJIĆA - OD BAHA DO SEVDAHA


Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije” organizovalo je večeras u velikoj sali Centra za kulturu koncert Siniše Pajića pod nazivom “Od Baha do sevdaha”

 Siniša Pajić, bariton, već 25 godina bavi se muzikom, od toga dvije decenije kao solo pjevač. Profesor je solo pjevanja u Muzičkoj školi i predsjednik Udruženja građana “Muzički umjetnici Semberije”.


 

“Srećan sam što nakon duže vremenske pauze izazvane pandemijom virusa korona ponovo možemo nastupati i organizovati ovakve koncerte. Uz pratnju prijatelja, profesore violine, klarineta, gitare, vrhunske umjetnike, predstaviću popularne arije, romanse, starogradske i narodne pjesme koje su obrađene u novom ruhu”, kaže Siniša Pajić.

Profesor Arsen Čarkić, redovni profesor Univerziteta u Banjaluci kaže da je dugi niz godina sarađivao sa Sinišom Pajićem.

“Počastvovan sam što sam od samog početka sarađivao sa Sinišom Pajićem i mladim umjetnicima iz Semberije i Bijeljine, koji svojim angažmanom kompletnu kulturu podižu na jedan viši nivo, što, ustvari, i predstavlja pravi smisao života. Siniša ima izuzetnu stvaralačku energiju koja spaja brojne umjetnike. Kreativnim stvaranjem u muzici on uzima ono što mi zovemo “duša naroda” i to pretvara u umjetničku formu”, istakao je profesor Čarkić.



Siniša Pajić je do sada nastupao u brojnim koncertnim salama u Republici Srpskoj, BiH i inostranstvu.
Dobitnik je brojnih nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima, ali i vrijednih društvenih priznanja za izuzetan doprinos na polju muzičke kulture. 

(Lj.Lj. za Semberija info)