Otvoreni peti po redu „Svetosavski dani“ u Centru za kulturu „Semberija“ Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Otvoreni peti po redu „Svetosavski dani“ u Centru za kulturu „Semberija“ Bijeljina


U Centru za kulturu „Semberija“ Bijeljina večeras je počela peta po redu manifestacija osnovnih škola pod nazivom „Svetosavski dani“, a koja će trajati do prvog februara. Tokom trajanja ove manifestacije predstaviće se ukupno sedam osnovnih škola sa područja grada Bijeljina

Čast da otvore ovogodišnju manifestaciju pripala je učenici Osnovne škole „Stevan Nemanja“ iz Gornjeg Dragaljevca koji su se publici predstavili bogatim kulturno – umjetničkim programom.



-Učenici naše škole večeras su kroz recitacije, glumu, likovno stvaralaštvo i folklor  predstavili lik i djelo Svetog Save“, kazao je Lalo Perić, direktor Osnovne škole  „Stevan Nemanja“ iz Gornjeg Dragaljevca.

Nakon učenika Osnovne škole „Stevan Nemanja“ iz Gornjeg Dragaljevca publici će se u ponedeljak, 30. januara  u terminu od 18 časova predstaviti mališani osnovne škole „Dvorovi"  iz Dvorova, a u 19 časova mališan osnovne škole „Meša Selimović" iz Janje. U utorak 31. januara sa početkom u 17 časova publici će se predstaviti mališani osnovne škole  „Petar Kočić" Brodac, a nakon njih u 19 časova  na scenu stupaju osnovci iz škola „Sveti Sava" iz Crnjelova i  „Petar Petrović Njegoš" iz Velike Obarske.



Posljednjeg dana manifestacije, prvog februara publika će imati priliku da uživa u  nastupu učenika osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Bijeljine, koji ujedno i zatvaraju ovogodišnje „Svetosavske dane“.

(Semberija info)