U prostorijama JU Osnovne škole „Jovan Dučić“ Bijeljina obilježena školska slava :: Semberija INFO ::

 

U prostorijama JU Osnovne škole „Jovan Dučić“ Bijeljina obilježena školska slava


U prostorijama JU Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Bijeljini, koja ove godine slavi 70 godina postojanja, danas je obilježena školska slava Sveti Sava.



Prigodan kulturno – umjetnički program za sve goste pripremili su učenici ove škole sa svojim učiteljima i nastavnicima u  slavu i čast velikog srpskog prosvetitelja Svetog Save.



- Zaposleni u našoj školi veoma se  trude da djeci koja pohađaju našu školu svakodnevno prenose znanje. U ovom, 21. vijeku, smatram da je  glavno oružje, kojim čovjek može da se brani, osvaja, vlada, služi i stvara jeste znanje“, istakla je  Branka Mišić, direktor JU Osnovne škole „Jovan Dučić“ Bijeljina i dodala da su školsku slavu Svetog Savu obilježili i u područnim školama u Pučilama i Patkovači.



Kum slave bio je Rado Bjelica koji je izrazio zadovoljstvo i čast što kao kum prisustvuje slavi Osnovne škole „Jovan Dučić“ Bijeljina, te rukovodstvu, zaposlenima i mališanima koji pohađaju ovu školu poželio da dugo godina proslavljaju školsku slavu.



-Sveti Sava je ne samo osnivač srpske pravoslavne crkve i njen prvi arhiepiskop, on je je i otac srpske duhovnosti, kulture i prosvetiteljstva. Srpski narod sjećanjem na Svetog Savu čuva duhovnost i identitet i zbog toga je važno da smo danas ovdje da slaveći svetosavlje mladim generacijama ukažemo na put opstanka“, naglasio je Rado Bjelica, kum slave.



(Semberija info)