Narodna biblioteka Filip Višnjić: Predstavljen FELIKS Vladimira Kecmanovića :: Semberija INFO ::

 

Narodna biblioteka Filip Višnjić: Predstavljen FELIKS Vladimira Kecmanovića


U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić", srpski pisac Vladimir Kecmanović predstavio je večeras bijeljinskoj publici novo izdanje svog romana "Feliks" koji je dramatizovan i izvodi  se na sceni beogradskog „Zvezdara teatra“. Prema Kecmanovićevim riječima, u pitanju je njegov prvi roman koji je doživio uspjeh i kod kritike i kod publike.



„Poslije tog romana me doživljavaju i ja sebe doživljavam kao pisca, zato je bitan“, rekao je Kecmanović, dobitnik nagrada „Ivo Andrić“ i „Meša Selimović“. Roman je nazvao lažnim trilerom, navodeći da ima samo formu trilera.

„Feliks“ je, kaže Kecmanović, napisan po istinitoj priči, a glavni lik je prevarant, penzioner, kojem vlastita prošlost nastupa sama, i to dramski, sa pištoljem u rukama. Kecmanović je istakao da radi na dva nova romana. Započeo je roman o Titu, kao i kraći ljubavni roman.

Kecmanović je dobitnik nagrade za književnost „Ivo Andrić“ za roman "Osama", koju dodjeljuje Andrićev institut u Andrićgradu, kao i nagrade "Meša Selimović" za roman "Top je bio vreo".

​Semberija info - Z. Kusmuk