Palenta dijeta traje četiri dana i topi kilograme :: Semberija INFO ::

 

Palenta dijeta traje četiri dana i topi kilograme


Palenta ili kačamak dijeta koja traje četiri dana obezbijediće vašem tijelu neophodne vitamine i minerale, očistiti crijeva i ubrzati metabolizam.

Svima nam u nekom trenutku treba brzo rješenje koje će nam pomoći da skinemo nekoliko kilograma viška u kratkom roku. Najbolje rezultate daju rješenja koja prijaju našem stomaku, a baš takav je kačamak.

Kompleksni ugljeni hidrati u kombinaciji sa vlaknima iz palente dugo se vare, pa nas dugo drže sitim, a pritom stimulišu dobro varenje i sprječavaju zatvor, koji je česta posljedica brzinskih dijeta.

Prednost ovog jela je što je bogato vlaknima koja upijaju vodu, nabubre i stvaraju dugoročan osjećaj sitosti. Sto grama kuhanog kukuruznog brašna sadrži samo 70 kalorija, a zabranjeno je dodavati punomasni sir, kajmak i slaninu dok ste na ovoj dijeti. Takođe, palenta će pomoći da se ublaži nivo holesterola u krvi.

Vlakna u palenta dijeti podstiču zdravo mršavljenje jer se njihovom konzumacijom reguliše probava. S obzirom na dugotrajan osjećaj sitosti sprječava se i prejedanje.

1. dan

    400 g palente

    1 krastavac

    1 paradajz

    1 jabuka

    2 litre vode.

2. dan

    Duplirajte meni iz prvog dana.

3. dan

    400 g palente

    salata od 300 g zelene salate, 200 g svježeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja

    2 litre vode

    3 šolje zelenog čaja bez šećera

4. dan

    Duplirajte meni iz trećeg dana.

Postupak kuvanja palente: Da bi vam kačamak pomogao u mršavljenju, morate da ga kuvate bez mlijeka, šećera ili maslaca.

Sastojci:

– 50 g palente

– 200 ml vode

– pola kašičice maslinovog ulja

Priprema:

Blago isperite palentu čistom vodom. Potom 200 ml vode sipajte u šerpu i vrlo malo posolite. Ostavite da proključa pa dodajte palentu. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta. Kad se skuva, dodajte maslinovo ulje i promešajte. Dok ste na kačamak dijeti, pijte puno vode i jedite male porcije hrane kad osjetite glad.

Palenta je jeftina i izuzetno hranjiva namirnica koja stimuliše probavu, uspostavlja hormonalnu ravnotežu, uklanja višak vode iz tkiva, a vašem tijelu daje energiju. Osim toga, palenta ima malo kalorija i ne sadrži gluten, što znači da u njoj mogu uživati i oni koji su alergični na gluten. Kako biste izgubili suvišne kilograme optimalno je da dnevno unosite 1.500 kalorija, te sa palenta dijetom nećete prekoračiti ovaj dozvoljeni unos.


Glas Srpske