Pekara neće da služi policajce :: Semberija INFO ::

 

Pekara neće da služi policajce


Neki policajci u San Francisku će morati da traže negdje drugdje svoju kvasnu robu nakon što je "Reem's California", lokalni lanac pekara, saopštio da provodi politiku da ne služi svoje proizvode nikome naoružanom.

Udruženje policajaca San Franciska odgovorilo je na X, platformi društvenih medija ranije poznatoj kao Twitter, da je "Reem's" nedavno uskratio uslugu policajcu koji je bio u uniformi.

Objava je uključivala snimak ekrana e-pošte koju je "Reem's" poslao udruženju u kojoj se navodi da kompanija ima politiku "da ne služi nikome ko je naoružan u uniformi".

Nejasno je da li se politika pekare odnosi na sve ljude koji su naoružani ili samo na one koji su naoružani i nose uniformu.

"Reem's" nije odmah odgovorio na Insiderov zahtjev za komentar u nedjelju, ali je lanac pekara u petak objavio izjavu na Instagramu u kojoj se navodi da nastoji "njegovati okruženje sigurnosti za naše osoblje i kupce".

"U vremenu povećanog nasilja nad oružjem - koje posebno utiče na obojene, mlade i kvir ljude – vjerujemo da nas stroga politika zabrane oružja u našem restoranu čini sigurnijim", saopštili su iz pekarskog lanca.

Restoran je zahvalio zajednici na podršci u prošlosti i rekao da je privremeno zatvoren, ali "jedva čekam da uskoro ponovo otvorimo svoja vrata i pružimo utočište koje svi zaslužujete."
 
(Nezavisne)