BERNI EKLSTON DOBIO SINA U 90. GODINI :: Semberija INFO ::

 

BERNI EKLSTON DOBIO SINA U 90. GODINI


Šef Formule 1 Berni Eklston dobio je četvrto dijete, to mu je nakon tri kćeri prvi sin.
 
Najvažniji čovjek nabržeg cirkusa na svijetu u oktobru mjesecu napuniće 90 godina, a četvrto dijete mu je rodila 46 godina mlađa supruga Fabiana Flosi. Dječaka su nazvali Ejs, što u prevodu na naš jezik znači As. 
 
Nazvali smo sina Ejs, tako sam ponosan, rekao je Berni za švajcarski dnevni list Blik.  Ime inače potiče iz latinskopg jezika, a na tom jeziku znači ,,jedan“ i ,,ekspert“.
 
Inače, par je tokom trudnoće Fabiane Flosi bio u samoizolaciji u svom domu u Sao Paolu, gdje su se sklonili od korona virusa.
 
Iza ovog ekscentričnog biznismena koji je, prema procjenama britanskih medija, „težak“ više od dvije i po milijarde funti, nalaze se već dva braka. Prvo se oženio s Ajvi Bamford, zatim se vjenčao s hrvatskom manekenkom Slavicom Radić, a od 2012. godine u braku je s direktoricom marketinga Fabianom Flosi.
 
Najstarija kći Debora ima 65 godina i rođena je u braku s Ajvi Bamford, dok su 35-godišnja Petra i 31-godišnja Tamara rođene u braku s Hrvaticom Slavicom Radić.
 
Eklston, koji će 28. oktobra imati 90 godina, ipak nije najstariji otac na svijetu. Rekord drži indijski bivši rvač i poljoprivrednik Ramjit Raghav koji je postao otac s 96 godina.  
 
Semberija info