Savjeti za izgled mlade za vjenčanje :: Semberija INFO ::

 

Savjeti za izgled mlade za vjenčanje


Dan vašeg vjenčanja je jedan od najvažnijih dana u vašem životu.

Potpuno je normalno i očekivano da želite da ovog dana baš sve bude savršeno!

Izgled mlade je ključan dio i važno je da uložite malo razmišljanja i truda u odabir savršene haljine, šminke i aksesoara koji će upotpuniti vašu prirodnu ljepotu i lični stil. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da kreirate zadivljujući svadbeni izgled koji će vam se svidjeti.

Izaberite pravu vjenčanicu i uklopite je uz šminku i frizuru za vjenčanje

Haljina je glavni dio vašeg svadbenog izgleda, tako da je važno da odvojite vrijeme i pronađete onu koju ćete voljeti da nosite. Počnite tako što ćete razmotriti mjesto i temu vašeg vjenčanja. Formalno, tradicionalno vjenčanje zahtijeva elegantniju haljinu, dok vjenčanje na plaži (sve više mladenaca se uzima na egzotičnim destinacijama) ili na otvorenom može zahtijevati opušteniji, boho stil.

Zatim razmislite o svom tipu tijela i o tome koji stilovi će laskati vašoj figuri. Isprobajte razne stilove, uključujući A-kroj, balsku haljinu, sirena-model, da vidite šta vam najbolje stoji. Nemojte se plašiti da isprobate vjenčanice van vaše “zone udobnosti” – nikad ne znate šta vas može iznenaditi.

Obavezno haljinu uklopite i uz druge detalje, kao što su šminka i frizura. Počnite sa svojom kosom - izaberite stil koji odgovara vašoj haljini i dopunjuje vaš oblik lica. Ako nosite veo, obavezno ga isprobajte sa svojom haljinom i frizurom da vidite kako izgleda. Frizure za svadbu prave veliku razliku u cjelokupnom izgledu mlade!



Ne zaboravite da dovedete prijatelja ili člana porodice od povjerenja na odabir svoje vjenčanice, kako biste dobili drugo mišljenje i obavezno isprobajte haljinu sa cipelama i u donjem vešu koje ćete nositi na veliki dan. Ovo će vam pomoći da steknete osjećaj za kompletan izgled i obezbijedite da se sve uklapa i izgleda kako treba.

Istaknite svoju prirodnu ljepotu

Dan vašeg vjenčanja nije vrijeme da isprobate hrabru novu šminku ili frizuru.
Umjesto toga, fokusirajte se na isticanje svoje prirodne ljepote, ali i svojih najboljih osobina. Izaberite izgled šminke koji dopunjuje ton vaše kože i slaže se uz vašu haljinu i opštu temu vjenčanja. Sofisticirani, romantični izgled dobar je izbor za tradicionalno vjenčanje, dok smjeli, glam izgled može biti prikladniji za modernu, luksuznu atmosferu i elegantni ambijent.

Ako vam nije prijatno da se sami šminkate, razmislite o angažovanju profesionalnog šminkera koji će vam pomoći da postignete savršen izgled. Obavezno obavite probni rad sa šminkerom prije vjenčanja kako biste bili sigurni da ste zadovoljni rezultatima i da biste izvršili sva potrebna prilagođavanja.

Ne zaboravite da vodite računa o kvalitetnom snu i svojoj koži uoči velikog dana. Uvjerite se da čistite, hidrirate i štitite kožu od sunca da biste obezbijedili zdrav, blistav ten. Sigurni smo da ćete biti najljepši mladenci!

Dodajte detalje i aksesoare

Pravi aksesoari i detalji mogu napraviti veliku razliku u vašem izgledu.
Razmislite o tome da dodate malo sjaja sa nekim suptilnim nakitom, kao što je par dijamantskih minđuša ili delikatna narukvica. Ako nosite prepoznatljivu ogrlicu ili minđuše, odlučite se za umjereniju frizuru kako biste izbjegli da izgledate pretjerano “nakinđureno”.

Kada su cipele u pitanju - udobnost je ključna. Bićete na nogama veći dio dana, pa izaberite par cipela koje su udobne i neće vam stvarati žuljeve. Niska potpetica je dobar izbor ako niste navikli da nosite visoke potpetice. Sve više mladi rado bira da nosi i par lijepih ravnih cipela za ceremoniju,  a prezuje se u štikle za prijem gostiju i fotografisanje.

I za kraj - ne zaboravite i na ove sitnice

Dok osmišljavate svoj svadbeni izgled, imajte na umu i ove savjete.

Počnite da planirate rano

Dajte sebi dovoljno vremena da isprobate haljine, uradite probe šminke i pronađete savršen aksesoar, kao i parfem koji će mirisati cijeli dan. Ovo će vam pomoći da izbjegnete stres u posljednjem trenutku i obezbijedite da vam sve stoji besprijekorno. Osim toga, znaćete mnogo ranije tačno kako ćete izgledati ovog važnog dana i tako ćete na dan vjenčanja imati manje uzbuđenja i stresa. Za ovaj dan, ostaće samo da budete srećnije nego ikada!

Ne suzdržavajte se da zatražite pomoć

U redu je zatražiti mišljenje prijatelja, porodice ili profesionalnog stiliste. Oni mogu da vam ponude vrijedne uvide i da vam pomognu da sastavite stajling koji ćete rado isticati.

Zapamtite da je to vaš dan! Trebalo bi da se osjećate samopouzdano i udobno u svojoj vjenčanici i sa odabranom frizurom i šminkom. Izaberite stil koji odražava vaš lični ukus i čini da se osjećate lijepo i samopouzdano.

Zabavite se dok se spremate

Planiranje vašeg svadbenog izgleda trebalo bi da bude prijatno i uzbudljivo, zato se zabavite i ne shvatajte stvari previše ozbiljno. Vjerujte svojim instinktima i svaki korak prilagodite sebi.  

Imajući na umu ove savjete, bićete na dobrom putu da kreirate zadivljujući svadbeni izgled koji će vam se svidjeti. Bilo da se odlučite za tradicionalan, romantičan izgled ili moderniji, smeliji stil, najvažnije je da se osjećate samouvjereno i lijepo na vaš poseban dan.