Možete dobiti 100 eura po danu ako pada kiša – evo i kako :: Semberija INFO ::

 

Možete dobiti 100 eura po danu ako pada kiša – evo i kako


Teško da išta može pokvariti raspoloženje na odmoru kao kiša. Putnici ne mogu kontrolisati vrijeme, ali ga mogu osigurati, te mogu dobiti do 100 eura dnevno, javlja Fenix magazine
 
One kojima je dosta promjenjivog njemačkog vremena obično privlače strane zemlje. No, kada ste na odmoru i dočeka vas kiša umjesto željenog sunca, brzo izgubite volju za odmorom.
 
Novoosnovana tvrtka iz Hamburga došla je na ideju kako osigurati da “najbolje doba godine” doslovno ne padne u vodu – i nudi dodatno osiguranje od lošeg vremena na odmoru.
 
Turisti mogu dobiti i do 100 eura dnevno
 
Prije svega, ljudi iz sjeverne Njemačke znaju: ne postoji loše vrijeme, postoji samo loša odjeća. Ali čak i okorjeli stanovnici Njemačke mogu bez kiše na odmoru.
 
Hamburška start-up tvrtka “Wetterheld”, osnovana 2019., putnicima finansijski nadoknađuje kišne dane na odmoru. Iako novac neće vratiti sunce na nebo, ova odluka svakako čini gubitak lijepog vremena na odmoru podnošljivijim.
 
S osiguranjem za vremenske uslove možete uživati ​​u svom odmoru, čak i ako pada kiša!”, piše kompanija na svojoj web stranici i obećava naknadu do 100 eura po jednom kišnom danu.
 
“Dakle, možete se prebaciti na druge aktivnosti u zatvorenom prostoru umjesto da brinete o vremenu”, kaže Wetterheld, koji djeluje kao posrednik za francusku osiguravajuću grupu Wakam.
 
Potrebno je zadovoljiti nekoliko uslova
 
Uz troškove od 3 eura dnevno, dodatno osiguranje je svakako relativno podnošljivo. Međutim, isplata novca vezana je uz nekoliko kriterija.
 
S jedne strane, mora se rezervisati dovoljno unaprijed prije polaska, a s druge strane, vezana je i za vrijeme putovanja, kao i za odredište.
 
Kako uzeti osiguranje?
 
Unesite odredište, adresu ili naziv hotela kao i datume dolaska i odlaska na početnu stranicu Wetterhelda.
 
Moguće je osigurati privatna i poslovna putovanja.
 
Dodatni troškovi koje treba platiti i mogući iznos naknade izračunavaju se na temelju rizika od kiše za dotičnu lokaciju odmora. U tu svrhu koriste se podaci lokalnih meteoroloških postaja koje mjere vrijeme svaki sat.
 
Kišni dani ponekad se mogu drugačije definirati ovisno o odredištu putovanja. Obično postoji određeni iznos koji je moguće dobiti ako kiša pada između 10 i 18 sati na dan.
 
Na kraju razdoblja osiguranja kupci dobivaju automatsku obavijest od davatelja i mogu zatražiti naknadu, ako je pala ugovorom dogovorena količina kiše.
 
Osiguranje je potrebno sklopiti najkasnije 14 dana prije polaska. Provjera vremenske prognoze za kišu večer prije polaska i brzo sklapanje osiguranja nije moguće.
 
Gdje vrijedi osiguranje od vremenskih neprilika?
 
S prosjekom od osam kišnih dana mjesečno na Majorci, stvarno morate biti nesretni ako vam kiša pokvari planove za odmor. Prema wetterheld.de, turistička odredišta s više kiše također se mogu osigurati.
 
No, to se odnosi samo na ugovore s franšizom, odnosno ako se naknada ne isplaćuje od prvog, nego od drugog kišnog dana godišnjeg odmora.
 
Svatko tko planira putovanje u kišni London ili na Indijski ocean tijekom kišne sezone morat će biti strpljiv: osiguranje od vremenskih prilika iz njemačke tvrtke se odnosi samo na putovanja unutar EU-a.