Kako italijanski car mode zamišlja savršeno obučenu ženu :: Semberija INFO ::

 

Kako italijanski car mode zamišlja savršeno obučenu ženu


Kralj elegancije Đorđo Armani veoma rijetko daje intervjue, a još rjeđe otkriva tajne savršenog stila, te svaka njegova riječ ima težinu i nepogrešivo pokazuje pravac u kom dobro stilizovana žena treba da ide.

Nove kolekcije 89-godišnjog dizajnera redovno vaskrsavaju klasiku i ponovo joj daju na cijeni. Armani se posljednjih godina vraća svojim korijenima - odnosno minimalizmu i klasičnom dizajnu koji prevazilazi vrijeme i mjesto.

Novinari "Vogue" su svojevremeno upitali Armanija kojih to pet komada svaka dama mora ima u svom ormaru, a evo šta je to izdvojio car italijanske mode.

Kao najvažniji komad u ormaru svake žene Đorđo Armani je izdvojio kvalitetnu jaknu.

"Za mene je jakna kamen temeljac kako ženske, tako i muške garderobe. To je svestran komad, koji sam dizajnirao tako da bude ležerna, udobna i iznad svega da ne sputava. Nestrukturirane jakne koje sam 80-ih godina dizajnirao za muškarce i žene postale su moj zaštitni znak, a čini se da sve ostalo proizlazi iz ovog jednostavnog komada kog stalno modno preispitujem i revidiram", otkrio je dizajner.

Na visoko drugo mesto pozicionirao je udobno odijelo, a njegovu listu neophodnih komada u ormaru svake žene dopunili su i obična T-majica, ženstvena bluza i dugačak kaput.

(Nezavisne)