ČAK NORIS NE SLAVI ROĐENDAN, ROĐENDAN SLAVI NjEGA


Priča o slavnom junaku akcijskih filmova prava je američka priča o uspjehu. Od dječaka bez talenta za sport i glumu postao je šesterostruki svjetski prvak u karateu i velika holivudska zvijezda, a od velike neimaštine dogurao je do velikog bogatstva od kog su mu, kako kaže, ipak važniji zdravlje i sreća bližnjih.

Danas sigurno nema osobe koja ne zna bar jedan vic o Čaku Norisu, ili ga je bar jednom u životu čula. A ko je zapravo taj čovjek? Da li je Čak ikad bio dijete? Da li je rođen kao običan čovjek? Šta je bio prije nego što je postao Čak Noris?

Vic kaže: Kada se Čak Noris rodio jedino ko je plakao bio je doktor. Nikad nemoj pljusnuti Čaka Norisa.

Činjenica kaže da je i Čak Noris ipak jednom rođen, i to u gradu Rajanu u američkoj saveznoj državi Oklahomi 10. marta 1940. kao Karlos Rej Noris. Nadimak Čak dobio je tekom služenja u Ratnom vazduhoplovstvu SAD-a kom se pridružio 1958. godine Razlog zbog  kog se prijavio u ratno vazduhoplovstvo je teško djetinjstvo koje je imao, iako je teško zamisliti da je Čaku Norisu ikada bilo teško u životu.

Jer, vic kaže: Prije mnogo godina Supermen i Čak Noris su se tukli za opkladu. Ko izgubi mora zauvijek nositi gaće preko pantalona.

Ali  vratimo se Čakovom životu. Godine 1962. vazduhoplovstvo ga je odvelo u Južnu Koreju. Tamo je počeo trenirati Tang Soo Do, u kojem je zaradio crni pojas. Kada se vratio u SAD otvara lanac karate škola, te se počinje takmičiti na raznim karate turnirima. Godine 1968. osvaja naslov prvaka karatea u srednjoj kategoriji koji zadržava punih šest godina.

Vic: Šta treba Čaku Norisu da ubije 100 000 ljudi? Pa treba mu 100 000 ljudi.
Čakov trnoviti put do slave (šta je trnje za Čaka Norisa? Masaža stopala) počinje nakon što je 1969. ostvario najviše borilačkih pobjeda u godini, te ga časopis ,,Black Belt Magazine“ proglašava borcem godine. Iste godine, po prvi put je ostvario glumačku ulogu u filmu Dina Martina ,,Posada za spašavanje“. Godinu kasnije Čak doživljava težak udarac, njegov je brat poginuo u Vijetnamu, te mu je Noris kasnije posvetio film ,,Nestao u borbi“.

Vic kaže: Brus Li je na filmu prebio Čaka Norisa. Brus Li je umro misterioznom smrću.
Susret Bruca i Čaka dogodio se 1972. na jednoj demonstraciji borilačkih vještina. Ubrzo zatim Čak glumi Brusovog neprijatelja u antologijskom filmu ,,Na zmajevom putu“, koja mu je donijela širu popularnost.
Vic: Kada Arnold Švarceneger kaže u filmu ,,Vratiću se“, mili na to da ode po Čaka Norisa da mu pomogne.
Nakon par neuspješnih filmova 1993. započeo je sa snimanjem TV serije ,,Voker, teksaški rendžer“, u kojoj je imao glavnu ulogu. Serija se prikazivala osam godina, a uloga rendžera Kordela Vokerta postala je Norisov zaštitni znak.
 
Fenimen Čaka Norisa kao nepobjedivog i svemogućeg heroja nastao je krajem 2005. godine. Tada je na internetu objavljen dokument ,,Činjenice o Čaku Norisu". To su šale o njegovoj  snazi i osobinama.
 
Povodom 80. rođendana Čaka Norisa evo još nekoliko viceva o nepobjedivom junaku:
 
Čak Noris je rođen u kući koju je sam sagradio.
Čak Noris je sam sebe držao na krštenju.
Čak Noris jede supu viljuškom.
Čak Noris ne čita knjige. Bulji u njih dok mu same ne kažu sve što mora da sazna.
Čak Noris ne koristi Gugl za pretraživanje. Gugl koristi Čaka Norisa.
Kad je Bel izmislio telefon, već je imao dva propuštena poziva od Čaka Norisa.
Čak Noris može po pojama sortirati crne olovke.
Čak Noris je jedini koji stvarno može da ubije vrijeme.
 
portal Semberija info (M.Rešidović)